Pöytäjärjestysdilemma

Pöytäjärjestysdilemma

Viikonloppu meni mahtavissa meiningeissä, nimittäin rakkaat ystäväni yllättivät perjantaina hyökkäämällä työpaikalleni ja kaappaamalla mukaansa polttareihin, joista vapauduin vasta sunnuntaina! Eli eilisilta ja vielä tämäkin aamu on mennyt polttarifiiliksistä palautuessa (niin henkisesti kuin fyysisestikin). Kirjoittelen myöhemmin polttareista tarkemmin (ja juttua niistä riittääkin, oli sellaiset polttarit että huhhei ❤ ) mutta ensin laitan tämän luonnoksissa odotelleen postauksen julkaisuun.

Eli tässäpä edellisen postauksen perään pöytäjärjestyspohdintaa, josta edellisessä postauksessa mainitsin.  Suurimpana to do -asiana tässä vaiheessa on pöytäjärjestyksen päättäminen, ja sen myötä plaseerauksen suunnittelu ja pöytäkoristeiden loppupohdinnat ja tsekkaukset. Riippuen onko pöydät esimerkiksi 8-hengen kuutioita vai pitkänmallisina ”pirtin pöytinä” on pöytäkoristelut aika erilaiset: kuutioissa/pyöreissä pöydissä yleensä keskellä on jokin centre piece kun taas pitkissä pöydissä ns. ripotellen koristeita ilman selkeää kohokohtaa. Eli vaikka kyseessä on sinällään pieneltä tuntuva asia, vaikuttaa pöytien lopullinen sijoittuminen moneen asiaan.

Tällä hetkellä pohdiskelemme 8-hengen neliöiden välillä, noin 6 hengen suorakulmioiden välillä ja pitkien pöytien välillä (näihin pitkiin menisi varmaan noin 20 henkeä). Päätöstä ei olla saatu aikaan, sillä kaikissa on omat plussansa ja miinuksensa. Tosin polttareissa ehdin tätä asiaa hieman pohtia, ja ystävät olivat melko yksimielisiä pitkien pöytien suhteen (jolla kannalla itsekin olin). Mutta tässäpä vielä vaihtoehdot plussine ja miinuksineen:

Pitkät (n. 20-30 hengen) pöydät

530cdd0cf3de7x900

Kuva

pitka-poyta
Kuva

+ Tyylikäs ja näyttävä ratkaisu
+ Suhteessa harvempi jää ilman vieruskaveria, eli useammalle riittää juttelukaveri molemmin puolin
– Onko tunnelma vähemmän intiimi, koska pöydässä ns. sekaisin sukulaiset ja opiskelukaverit (eli juttelevatko vieraat yhtä rempseästi kuin ollessaan vain ns. oman porukkansa kesken)
– Pöytäkoristeita tarvitsee ehkä enemmän (riippuu toki halutusta lopputuloksesta)

Suorakulmiot (n. 6-8 hengelle)

poytajarjestys
Kuva

+ Intiimi tunnelma
+ Helppo jakaa vieraat pöytäkunnittain (esimerkiksi pöytäkunnittain työkaverit / lapsuudenkaverit jne)
+ Helppo keskustella usean ihmisen kanssa, ilman että joutuu huutamaan asiansa pöydän yli
– Tylsähkön ja ehkä sekavan näköinen sali – ei niin juhlava

 8 hengen neliöt (/pyöreät pöydät jos sellaisiin juhlapaikalla mahdollisuus)

img_6460

pyorea-poyta
Kuva

+ Tyylikäs ja juhlava ratkaisu (muissa yhteyksissä, esim ravintoloissa, pöydät harvemmin  sijoiteltu tähän muotoon)
+ Helppo koristella pöytä ja tarvitsee ehkä vähemmän koristelua kuin muun malliset pöydät
+ Intiimi tunnelma, koska pöytäseurue pieni (mutta vaatii myös harkintaa, kenet yhdistää samaan pöytään)
– Juttelukavereita ehkä vähemmän, sillä välimatkaa enemmän kaikkiin muihin kuin vieruskavereihin, eli ääni ei välttämättä kuulu vastakkaisella puolella istuvalle henkilölle. Kokemukseni mukaan ainoastaan vieruskavereille on helppo jutella, muuten vaatii vähän enemmän äänenkäyttöä.

Ja jokerina kombo erilaisista yhdistelmistä

yhdistelma-poydat

Kuva

poudat

Kuva

+ Näyttävä ratkaisu (mutta toisaalta voi olla joissain tiloissa myös sekava?)
+ Paremmin saa käytettyä tilaa hyväkseen, jos esimerkiksi 8-hengen pöytiä tulisi liikaa, mutta toisaalta useampaan pitkään pöytiin ei riittäisi tilaa
+ Massasta poikkeava ratkaisu


img_6664

Ja loppuun vielä havainnekuva juhlapaikalta. Me todennäköisesti kallistutaan pitkiin pöytiin, erityisesti koska silloin harvempi jää ilman vieruskaveria ja useammalle juttelu onnistuu helpommin verrattuna 8-hengen pöytiin. Meille ei myöskään tule erillistä hääparin pöytää, koska mielummin seurustelen häissä mahdollisimman monen vieraan kanssa. Toisaalta myös komboratkaisu houkuttelisi, erityisesti jos ei saada mahtumaan pitkiä pöytiä tilaan järkevällä tavalla. Mutta saa nähdä, jospa saataisiin tällä viikolla viimeistään ratkaisu aikaan, sillä enää alle kolme viikkoa jäljellä!!

banner(2)

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Pöytäjärjestysdilemma

    1. Hei! Kiitos viestistäsi, hirmuisella haipakalla meni häiden alusaika ja pari viikkoa vierähti häämatkalla, joten toivottavasti pian saan kasaan tekstiä! 🙂

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s