Juhlapaikan esittely + viime hetken koristelupohdintoja

Juhlapaikan esittely + viime hetken koristelupohdintoja

Kukkuluuruu, niin nämä viikot etenee! Alle neljä viikkoa häihin ja nyt alkaa oikeasti jännittää. Ei niinkään se onko tukka hyvin, tai miten puku istuu, vaan se että me mennään oikeasti naimisiin!! Eikä siis mitenkään panikoivasti jännitä, vaan ihan vaan hyvällä tavalla. Ja hyvä näin, harmittaisi jos viimeiset viikot menisi pelkästään stressatessa, eikä nautiskellen päivistä. Onhan tämä oikeasti todella ainutlaatuista aikaa, ihan kaikin puolin. Enpä muista millon olisin törsännyt rahaa itseeni hyvällä omalla tunnolla tähän tapaan (tuskin koskaan) ja on hauska huomata miten läheisetkin alkaa puhumaan ja kyselemään häistä. En tosiaan ihmettele jos pientä häämasennusta häiden jälkeen on ilmassa (toisin kuin alunperin ajattelin). Luulen kuitenkin, että jos häät menee nappiin  niin ihan sellaista valtavaa masennusta ei pääse syntymään. Sitten voi lyödä vaan high fivet Juhon kanssa, että jes homma hoidettu kunnialla kotia.

Hommat alkaa olla aika hyvällä mallilla, pientä viilausta vielä vailla. Mm. varaamamme videokuvaajamme perui (sinällään ihan ymmärrettävästä syystä, mutta informointi asiasta meille päin ei mennyt ihan nappiin), eli ollaan nyt viime ajat etsitty kuumeisesti videokuvaajaa. Lisäksi pöytäkoristeita vielä funtsitaan ja isoimpana ehkä pöytäjärjestyksen päättäminen. Mutta pöytäjärjestyksestä taidan kirjoitella vielä erikseen. Tänään tavattiin vihkijä ja käytiin läpi vihkikaavaa ja siihen tulevia lisäyksiä, ja tästä tapaamisesta jäi positiivinen fiilis! 🙂 Ilmeisesti kaikki maistraatin vihkijät eivät ole innoissaan lisäyksistä/muutoksista vihkikaavaan, mutta meidän vihkijä oli kyllä positiivisesti mukana ideoissa ja suunnittelussa. Muutenkin kaikkien palveluntarjoajiemme suhteen on nyt hyvä fiilis, millä on mielestäni ihan älyttömän suuri merkitys. Suosittelenkin panostamaan siihen, että kaikki tahot jotka ovat hääpäivässänne mukana, toisivat koko suunnittelun ajan hyvän mielen ja fiiliksen hääparille. Niiden oikeiden palveluntarjoajien löytäminen voi viedä hieman enemmän aikaa (ja ehkä rahaakin), mutta on todellakin sen arvoista!

Mutta asiaan, en olekaan täällä esitellyt lainkaan juhlapaikkaamme (joka päädyttiin vaihtamaan alkuperäisestä, koska se ei tuonut sitä hyvää fiilistä), joten täältä pesee muutamien kuvien verran.

img_6670

Eli tässä ensimmäisenä Ahjo-baari, joka toimii ruokien noutopaikkana ja tätä kautta vieraat tulevat myös sisälle (eli takit jätetään tänne baarin puolelle). Täällä on myös kaakaobaari, joka on siis esillä heti vieraiden saapuessa paikalle perinteisen onnittelumaljan tilalla (sillä se juodaan jo vihkipaikalla). Täällä on myös todennäköisesti karkkibuffet ja sikaribaari, jotka aukeavat ruokailun aikana. Varsinkin sikaribaari sopii mielestäni tänne loistavasti rouhean fiiliksen ansiosta. Juhlapaikkamme on siis entinen konepaja, josta tämä rouhea ulkomuoto.

img_6647

Lampaantaljat ja yleisesti tummahko fiilis sopii mielestäni loistavasti talvihäihin! Näille pöydille ajateltiin jonkinlaisia DIY-lyhtyjä tähän tyyliin (tuota lumihilettä tulikin jo ostettua varmuuden vuoksi), mutta sen suurempia koristeita tänne ei mielestäni tarvita.

622134a28daae092d131e6799133b040

Saavuttuamme paikalle Ahjosta siirrytään viereiseen ruokasaliin, jossa siis ruokaillaan ja tanssitaan bändin aloitettua. Täällä on hieman valoisampi fiilis Ahjoon verrattuna, ja koristelutkin tulevat olemaan hieman erilaiset. Kuva ei kauhean hyvä ole, mutta jospa siitä jonkinlaisen käsityksen saa. (Nuo tähdet ikkunoista poistuvat ja pöytiin tulee tietysti liinat.)

img_6664

img_6219

Salissa on hauskoja yksityiskohtia konepajan ajoilta. Lisäksi kuvissa näkyviin telineisiin saa hyvin valosarjoja, joita ostettiin ennen joulua Tokmannilta 50 % -valoalesta. Valoja kertyi yhteensä noin 150 metrin edestä, eli eiköhän niitä ainakin riitä 😀

Ja vielä hieman fiiliskuvia koristeluideoista:

haat

lyhdyt-haat

Klik

Tämän kuvan myötä innostuin tuollaisista geometrisista lyhdyistä, ja tällaisia ↓ löytyi vaihtoehtona Prismasta (Iittalan-tuikku vain osoittamassa kokoa). Nuo ”timantti”-lyhdyt näytti kuitenkin vähän halvoilta, joten ostettiin näitä vasemmanpuoleisia neliönmallisia 10 kappaletta, ja ne olivatkin kyllä kivempia. Näin lähellä häitä joutuu turvautumaan kierrätysryhmien sijaan kauppojen valikoimiin koristehankinnoissa, mutta onneksi nämä saa kuitenkin myytyä eteenpäin. Nämä lyhdyt tulevat siis eriparikynttilänjalkojen ja -maljakoiden kavereiksi.

img_6651

img_6648

burgundy

lautasliina

Toiveissa oli saada tällaiset burgundyn väriset lautasliinat (osa yksittäisistä eripari-maljakoihin tulevista kukista on sitä sävyä), mutta koska tukusta ei löydy sopivaa sävyä (ovat liian violetteja), taidetaan kuitenkin päätyä roosan sävyyn, jota tukusta löytyy (ja joka on myös yksi hääväreistämme mm. kaasojen mekoissa). Juhlapaikkamme myyntipäällikkö on jo pari kertaa laitellut meille kuvia tukun lautasliina-valikoimasta, mutta koska sopivaa sävyä ei löytynyt, käytiin lopulta itse paikan päällä tukussa. Ai miten niin häähullu? Puolustukseni tukku on varsin lähellä meitä, ja oltiin siellä päin muutenkin 🙂 (Seliseli, olisin käynyt siellä muutenkin…) Juhokin jo silmiään pyörittelee tälle touhulle, mutta urhoollisesti se tätä touhua kuitenkin katselee 😉

Sellaista! Lähitulevaisuuden postausaiheita on kutsukorttiemme esittely, Karibian risteilyn varaamisesta kertominen ja varmaankin koemeikin esittely. Jos muita postaustoiveaiheita löytyy, antakaa palaa! 🙂

banner(2)

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Juhlapaikan esittely + viime hetken koristelupohdintoja

 1. Tosi hyvältä näyttää teidän juhlapaikka! 🙂

  Itseäni kiinnostaisi vähän tähän postaukseenkin liittyen, että mitä kaikkia muutoksia hääsuunnitelmiin on tullut matkan varrella? Eli miltä se lopputulema alkaa näyttää verrattuna niihin ajatuksiin, joita oli suunnittelun vasta alkaessa? Tyyliin mitkä asiat koristeluissa, ohjelmassa, laittautumisessa, häämatkassa, vihkimisessä tms meneekin eri tavalla kuin alun perin kuvittelit (jos menee)? Onko muutokset pelkästään hyviä vai onko niitä pitänyt vähän pureskella?

  Kampauksesta olisi myös kiva lukea 🙂 Ja kaunistautumisesta häihin: käytkö joissakin hoidoissa tai millaisin kotikeinoin valmistaudut?

  Tykkää

 2. Hei, onpa sinulla hieno ja monipuolinen hääblogi, kiitos! En ole vielä kaikkea ehtinyt lukea, joten ehkä oletkin jo käsitellyt tarkemmin siviilivihkimisen järjestämistä hääpaikalle. Olisi mielenkiintoista kuulla miten järjestely tapahtuu ja mihin asioihin voi itse vaikuttaa. Millaista seremoniaa te suunnittelette?

  Tykkää

 3. Moikka! Eksyin blogiisi ja etsinkin kuumeisesti vastausta, että mistä noita roikkuvia hehkulamppuja oikein saisi?! Ei huvittaisi ostaa jos ovat kovin kalliita 😀 Kiitos jo etukäteen vastauksesta!

  Tykkää

  1. Hei! Toivottavasti vastaukseni ei tule liian myöhään, mutta meillä oli käytössä valosarjat tuolla tavalla ristiin-rastiin aseteltuina. Noita hehkulamppuvalosarjoja olen nähnyt vain Clas Ohlsonilla, mutta huomattavasti lyhyempinä. Varmasti ebayn ihmeellisestä maailmasta näitä parhaiten löytäisi 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s