Tunnelmia ja tärppejä uudenvuoden häistä

Tunnelmia ja tärppejä uudenvuoden häistä

Ekaksi, kiitos äänestäjille! ❤ Mukana ollaan taas vuoden hääblogifinaalissa, tänä vuonna vuoden hääblogi 2017 -kategoriassa! Vuoden hääblogia (sekä uutta tulokasta ja vuoden kaupallista hääblogia) pääset äänestämään täällä 15.1.2017 saakka. 🙂

Finaaliin pääsy oli mahtavaa huomata sunnuntaina palautuessani henkisesti ja fyysisesti ystäväni häistä. Häitä juhlittiin siis 31.12. ja sain kunnian toimia näissä häissä kaasona (ja ystävä puolestaan minun häissäni muutaman viikon kuluttua). Häät olivat kaiken kaikkiaan upeat ja asetti riman todella korkealle meidän häihin, erityisesti tunnelmansa puolesta. Pääpiirteittäin häämme muistuttavat melko paljon toisiaan, toki uusivuosi toi häätunnelmaan oman lisänsä. Suosittelen kyllä pitämään häät uutenavuotena, jos ajankohta vain kiinnostaa – varsinkin jos ajankohta sattuu näin kätevästi lauantaille.

Uudenvuoden tunnelman lisäksi näiden häiden valttina oli loistava ja rento tunnelma, runsas ja monipuolinen ohjelma runsaine yksityiskohtineen sekä vieraat, jotka teki fiiliksestä todella ikimuistoisen (sulhasen läheisimmät manbuddyt esimerkiksi esittivät Mulan-elokuvan I’ll Make a Man Out of You -kappaleen yllätyksenä sulhaselle bestmanin puheen jälkeen).

Tällaiset yksityiskohdat tekevät tosi paljon tunnelman eteen, ja onhan se hääparille mahtavaa että läheiset ystävät pistää itsensä peliin hääparin päivän takia. Lisäksi hyvä ruoka, winter wonderland henkinen koristelu ja yleisesti hääparin näköinen fiilis välittyi vieraille ja hääpari saikin runsaasti kehuja onnistuneista häistä ja hyvästä fiiliksestä.

img_6460

Koristelut on point

haapari

Niin söpöjä, tui tui ❤

img_6536

Morsiamen winter wonderland -prinsessamekko ei valitettavasti pääse kuvissa oikeuksiinsa, todellinen Disney-prinsessamekko paljetteineen!

img_6524

Huomaa kaason silmäpussit. Tämän parempaa kuvaa tästä juhlaparista ei näköjään saanut.

Loppuun vielä kokemustärpit, jotka varmasti muovaavat vielä omiakin ajatuksia liittyen omien häidemme järjestelyihin.

Mikä toimi:

 • Uskallus tehdä häistä omannäköiset – näissäkin häissä mm. ravintolan henkilökunta vastusteli päätöstä jättää onnittelujono pois, mutta aivan turhaan. Hääpari piti päänsä ja onnittelujonon jättäminen pois toimi oikein hyvin. Lisäksi mm. vihkimisen musiikit ja muu ohjelma oli tehty hääparin näköiseksi ja se kyllä välittyy positiivisesti vieraillekin.
 • Panostaminen yksityiskohtiin – pienet yksityiskohdat luovat tunnelmaa. Näissä  häissä toimi esimerkiksi karkkibuffet (erityisesti suolainen osuus allekirjoittaneen mielestä), polaroidkamera + vieraskirja (tosin kameran takia vieraat eivät tainneet keskittyä kirjoittamaan hääparin toivomia avioliittoneuvoja vieraskirjaan, mutta itsessään kamera oli oikein hyvä viihdyke), booli avecin tilalla (ravintolahäihin boolia oli varattu noin 4 litraa, ja tämä määrä toimi omasta mielestäni hyvin. Vieraat saivat suunsa kosteiksi, mutta juopottelu ei jäänyt hääparin maksettavaksi kuten ei mielestäni pidäkään jäädä)
 • Panostaminen ”isoihin tekijöihin” – vaikka yksityiskohdat ovat tärkeitä, myös hyvä ruoka ja livemusiikki tekee todella paljon!

Kokemuslisää omia häitä ajatellen:

 • Valmistautuminen – Näissä häissä hääpari jätti ohjelman ja muun viimeistelyn samalle viikolle, ja tämän takia esimerkiksi joidenkin ohjelmanumeroiden kanssa tuli hämminkiä. Oma tavoite on jättää viimeiset kaksi viikkoa täysin häävapaiksi, jotta häitä edeltävät päivät ei kulu stressatessa. (Stressiä ja yllättäviä sattumuksia tulee tietenkin joka tapauksessa, mutta ainakin tähän voi yrittää valmistautua)
 • Hääpäivän aikataulun läpikäynti/ennakointi – Hääparin kannattaa käydä hääjuhla läpi hetki hetkeltä niin hääparin kuin vieraidenkin näkökulmasta. Vaikka kaikkeen ei voi varautua, aika moneen asiaan voi. Vaikka taitava seremoniamestari hoitaa freestylenä juonnot, kannattaa kaikki oleellinen kirjoittaa ylös seremoniamestarille, papille ja kaikille joiden toivoo sanovan mitä tahansa (pl. puheet). Jos hääpari toivoo erityisesti jotain osioita häihin, kannattaa ne toiveet sanoa suoraan (esimerkiksi ohjelmanumeroiden osalta), ettei jälkikäteen toivotut ohjelmanumerot jää harmittamaan.
 • Seremoniamestarin roolia ei voi kylliksi korostaa – Seremoniamestarin tehtävä ei ole ainoastaan lukea ns. valmista käsikirjoitusta, mutta myös soveltaa jos hommat ei mene suunnitellusti. Seremoniamestari tekee myös valtavasti rennon tunnelman eteen (toki vain mikäli seremoniamestari itse on rento)
 • Valokuvauskielto – aika monella oli kamera kädessä tärkeinä hetkinä, ja uskon että ne näkyy myös kuvaajan ottamissa kuvissa. Valokuvauskiellon kannattaa olla melko ehdoton, jotta ne kamerat/puhelimet oikeasti jää myös taskuun. (Valokuvaajamme nettigallerian takia vieraamme kyllä saavat ne samat kuvansa ilman sitä kännykkälaatua)
 • Tärkeimpänä: luota itsesi muiden käsiin ja muista nauttia! – Hääpäivänä ei asioille enää mahda mitään (jos tärkeä asia on jäänyt hoitamatta, niin sitten se on eikä sitä kannata enää hääpäivänä murehtia). Ota ympärille luotettavia ihmisiä joiden käsiin voit uskoa itsesi niin, ettei hääpäivänä tarvitse itse miettiä miten hommat sujuu. Tämä toki vaatii runsaasti etukäteissuunnittelua (koska on turha olettaa, että muu kuin hääpari osaisi ulkoa esimerkiksi hääpäivän ohjelman), mutta on sen arvoista. Itse hääpäivä menee nopeasti ohi, ja silloin on tärkeämpää nauttia niistä hetkistä eikä murehtia esimerkiksi kotiin unohtuneita korviksia tai likatahraa mekossa, niillä ei oikeasti nimittäin ole loppujen lopuksi mitään väliä. Vaan tärkeintä on rakkaus ja hetkestä nauttiminen, lässynlää 🙂 
 • Hanki se meikkaaja! – Olin vakavasti harkinnut meikkaavani itseni, mutta onneksi tajusin että ei todellakaan. Koitin suhertaa kaasonmeikkiäni mutta eihän siitä kiireessä mitään tullut. Onneksi morsiamen meikkaajaystävä ehti ehostaa minunkin meikkiäni. En todellakaan halua stressata meikistäni hääaamuna. Ja taitava meikki tuo huikeasti lisäfiilistä!

Yksi iso stressitekijä helpottuikin, kun löysin meikkaajan!! Selasin valehtelematta läpi varmaan jokaisen Joensuun kauneushoitolan  meikkaajan toivossa. Kenelläkään (!!) ei ollut kuvia valmiista meikeistä (sen sijaan kymmeniä ja kymmeniä kuvia kynsistä ja ripsistä), ja muutamaan kysymykseeni koskien meikkien työnäytteitä sain vastaukseksi ”ei ole”. Myös koemeikkitiedusteluihin vastailtiin aika nihkeästi (”harvemmin koemeikkejä tarvitsee tehdä, mutta kyllähän se onnistuu jos asiakas haluaa”), joten en luovuttanut etsinnän suhteen. Lopulta löysinkin hieman sattumalta erään erittäin taitavan itseoppineen meikkaajan, jolla oli runsaasti näytteitä tekemistään meikeistään facebookissa ja instagramissa ja otin häneen suoraan yhteyttä facebookin kautta – ja sieltä tärppäsi! Kyllä kannatti etsiä. Nyt ei tarvitse pelätä onko kulmat fleek af tai tarvitseeko tyytyä liukuhihnahäämeikkiin. Jeejee!

hääblogi 2016, hääblogi 2017

vuodenhaablogi

Mainokset

6 kommenttia artikkeliin ”Tunnelmia ja tärppejä uudenvuoden häistä

  1. Tärkeimpänä ei niinkään se millaista se oli, vaan enemmänkin se että sitä oli. Juhlan kulku oli suunniteltu tarkasti, ja ohjelmaa oli riittävästi ja sitä oli tarpeeksi. Eli tämä ehkä tärkeintä ohjelman suhteen. Ohjelmassa oli mm. bändi ja yöllä DJ, erilaisia ohjelmanumeroita ja mm. salatehtävät, oli vieraskirja + polaroidkamera rekvisiitalla, karkki- ja sikaribuffet jne. Ryhmäkuvauksen aikana henkilökunta ampui vieraiden yllätykseksi konfettitykin ja niin edelleen. 🙂

   Tykkää

   1. Kiitos vastauksesta 🙂 Omat häät on 4.2, joten yritän kalastella kaikenlaisia vinkkejä 😀 Toimiko nuo salatehtävät hyvin, innostuiko vieraat tekemään niitä?

    Tykkää

   2. Ymmärrän, ja kannattaakin keräillä ja valkata sitten sopivimmat omiin häihin 🙂 Toimi kyllä sinänsä, mutta näissä häissä ei paljastettu lopuksi salatehtävien olemassaoloa, joten itselleni jäi arvoitukseksi mitkä kaikki oli salatehtävää ja mitkä muuten vain ihmisten käyttäytymistä 😀 Mutta yksi oli esimerkiksi ”polkaise jalkaa juuri ennen kuin hääpari leikkaa kakkua” ja se onnistui esimerkiksi oikein hyvin ja sai vieraat nauramaan (vasta jälkeenpäin kuulin, että kyseessä oli yksi salatehtävä). Suosittelen toteuttamaan, haasteena toki on se miten ne salatehtävät saa annettua vieraille. Näissä häissä nimikylttien alla oli pienet laput, vaarana saattoi olla ettei kaikki edes näitä huomanneet.

    Tykkää

 1. Heii, kuka oli tuo meikkaaja johon päädyit? 🙂 kiitos hyvästä blogista, jonka juuri löysin!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s