Meikkileikkejä – DIY häämeikki?

Meikkileikkejä – DIY häämeikki?

(Jos et jaksa lukea koko liibalaabaa, hyppää kohtaan ”mutta puuh..”)

Häiden suunnittelu on keskittynyt aika pitkälti häiden teemaan ja ohjelmaan, ja nää onkin melko hyvin selvillä. Nyt alkaa olla aika konkreettisimmille aiheille: kuten hääpuvun viimeistely, Juhon puku (jota Juho on varsin reippaasti selvitellyt ja parikin sovituskertaa on takana), asusteet sekä kampaus ja meikki. Rehellisesti sanoen miettisin ja suunnittelisin paljon mielummin suuria linjoja enkä meikkiä tai tukkaa. Häämeikkiä oon pohtinut yllättävän vähän ottaen huomioon, että se on todella isossa osassa hääpäivänä. Jokainen morsian varmaan haluaa olla hääpäivänä parhaimmillaan, joten häämeikin luulisi olevan to-do -listan kärkipäässä.

Luulen, että antikiinnostukseen on syynä se, että meikkaan varsin vähän arkipäivinä, ja erityisesti nykyään. Kärsin vuosi sitten melko ikävästä aikuisiän aknesta (hormonaalisesta), ja sen kanssa kärvistellessä odotin sitä päivää ettei naamaan tarvitsisi lätkiä kasaa meikkiä, että ulos kehtaisi edes mennä. Nyt kun se tilanne on, oon tyytyväinen nykytilanteeseen ja tietyllä tapaa ehkä itsevarmempi kuin ennen naamakriisiä (vaikka iho yhä on huonommassa kunnossa kuin tuota ennen), enkä siis jaksa käyttää meikkaamiseen liialti aikaa. Ja käytän sanaa kriisi ihan häpeilemättä, sen verran ärsyttävä ja itsetuntoa latistava ongelma on kyseessä, vaikka pahempiakin terveydellisiä ongelmia on.

Toinen syy miksi en jaksa juuri arkena meikata on se, että kuten elämässä ylipäätäänkin, uskon sanontaan parempi överit kuin vajarit. Eli jos meikataan, niin meikataan sitten kunnolla. Ja siihen nojaan myös häämeikkifilosofiani. En siis itse kannata sellaista neitseellisen puhtoista häämeikkilookkia, johon kuuluu sipaisu poskipunaa ja ripsiväriä. Enkä täysin ymmärrä sellaisen häämeikin hankkimista meikkaajalla – ja noin 60e-150e kustannusta siitä. Toki jos itse ei edes omista meikkejä, on meikkaaja siinä tilanteessa varmasti oiva apu. Mutta miksi morsiamen meikin oletetaan aina olevan sellainen melko huomaamaton (aka. kuulas, heleä, mauton, hajuton, mitä näitä nyt on). Itse ainakin haluan sen häämeikin nimenomaan olevan oikeasti näyttävä, eikä mikään sipaisu ja sutaisu. Toki koska kyseessä on talvihäät, antaa se vähän paremmat mahdollisuudet näyttävään meikkiin.

Koska itse en arkena juuri meikkaa, mielelläni menisin ammattilaisen pakeille. Mutta valitettavasti googlen tarjonta Joensuun juhlameikkipalveluista on melko suppea. Lisäksi, miten päätöstä meikkaajasta voi edes tehdä, kun missään ei ole kuvia valmiista juhlameikeistä? Harvalta löytyy kuvia nettisivuilta, ja vielä harvemmilta facebookista (jos edes fb-sivuja on). Still- ja videokuvaajien sopimuksissa on lähes poikkeuksetta maininta siitä, että kuvia käytetään työnäytteenä, ja meikkaajat voisivat aivan surutta kopioida tämän käytännön. (Tai vaikka tarjota -10% alennuksen kuvien käytöstä nettisivuilla, maksaisi varmasti aika nopeasti itsensä takaisin.) Koska tarjonta on heikkoa, olen päätynyt meikkaamaan itse – meni sitten syteen tai saveen. Ja ainakin DIY-meikkiä voi harjoitella loputtomasti. Lisäksi meikkaajan penkissä pelkäisin, että naamalle tulisi ns. standardimeikki, eikä siinä olisi huomioitu oman naamani kommervenkkejä.

Esim. Koska omat silmät on aika tyypilliset hooded eyes -tyypin silmät (kuten Jennifer Lawrencella), ei ns. perus smokey eyes -luomiväritekniikka toimi. Ja jos menisin meikkaajalle, pelkäisin että hän lähtisi yrittämään juuri sellaista. Ehkä vähän aliarvioin meikkaajien kykyjä, mutta mitäpä ette laita niitä mallikuvia sivuillenne.

embedded_hooded-eyes-jennifer-lawrence

Mutta puuh, itse asiaan. Eli niihin esimerkkikuviin. 

alba

Jos häämeikistä pitäisi esittää yksi kuva, olisi se tämä ja ultimate woman crush Alba. Tummat silmät ja punaiset huulet siis tiivistetysti. Eli en usko siihen mantraan, että korosta vain joko silmiä tai huulia. Mielestäni molempia voi korostaa, jos sen tekee tyylikkäästi. Mutta jos pitäisi valita vain toinen, niin (punaiset) huulet ehdottomasti, ja silmämeikki sitten vähän neutraalimpi, kuten alla. Mitään pin up -lookkia ei kuitenkaan oo tarkoitus hakea.

alba2jessicaalbaredlips

↑ Vähän hillitympi versio edellisestä. Sama nainen, eri meikki. Nuo kimaltavat huulet ei iske, mutta muuten tykkään.

meikki1

↑ Meikki tässäkin ihan kiva (poislukien luomiväri, joka ei itsellä tuollaisenaan toimisi).

Vaikka silmät ja huulet on yleensä meikkipohdinnoissa esillä, on sitäkin tärkeämpää varmasti meikkipohja – ja huolellinen sellainen. Talvihäissä ei meikin valumista toivottavasti tarvitse pelätä, mutta toki pohja pitää silti tehdä todella huolellisesti. Mutta näistä on vähän tylsä kirjoitella, mutta ehkä niistäkin tuotteista kirjoittelen  kunhan tuotteet olen hankkinut ja niitä testaillut.

Tähän mennessä olen hankkinut Anastasia Contour Kitin -varjostuspaletin ja Sephoran IT Nude -luomiväripaletin. Hankintalistalla vielä pohjustusvoide kasvoille ja silmille, meikkivoide, peitevoide, kulmaväri ja meikinkiinnityssuihke sekä ripsienpidennykset häiden ajaksi (näihin onnettomiin ripsiin on ihan turha yrittää taikoa näyttäviä ripsiä ilman tekovirityksiä, ja hääpäivänä en jaksa stressata poskelle tippuvista irtoripsistä). Rahaa saa siis palamaan, mutta tällä meikinkulutuksella nämä onneksi riittää vielä pitkäksi aikaa häiden jälkeenkin. Ja tosiaan, tämänhetkinen meikkivalikoimani on melko onneton, joten ehkä meikkeihin voi ihan hyvällä omallatunnolla vähän tuhlata. (Tosin ajattelin hyödyntää tämän kuun Sokoksen meikkiviikon (tms) ja -20% alennukset.)

Ja näin, tulihan sitä tekstiä näinkin turhasta aiheesta! 😉

banner(2)

Kuvat: Jennifer Alba1 Alba2 Alba3 Mirkku

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s