Viimeaikaisia häähankintoja + koristelufiilistelyä

Viimeaikaisia häähankintoja + koristelufiilistelyä

Suurin osa häähankinnoista on tehtynä, vaikka toki kaikkea pientä tulee varmasti yhä ostettua. Tosin siihen oon tyytyväinen, että kaikki häähankinnat on tähän saakka ostettu käytettynä! Niin koristeet, puku, asusteet, vihkisormus – jopa tähtisadetikut 😀 Mitenkään tarkoituksella en tätä second hand aatetta oo noudattanut, vaan se on käynyt ikäänkuin vahingossa (tosin nyt tilasin kaasoille mekkoja ja omat hääkengät Zalandolta, joten kokonaisuutena second hand -aate häissä ei todennäköisesti toteudu). Ostan muutoinkin suurimman osan kodinhankinnoista käytettynä, joten (hää)kirppisten tarjonnan katselu käy itsestään, tosin myös livekirppareilta löytää tavaraa hyvin (kuten esim kultaiset peilit, maalaustelineen ja vanhat tikapuut). Tosin parhaat tuotteet oon löytänyt samanhenkisiltä jo häänsä juhlineilta morsiamilta, jolloin saa usein ison kasan tavaraa kerralla (ja usein melko edullisesti paljousalennuksen avulla). Hääpukuhankinnan yhteydessä ostin eriparimaljakot ja -kynttilänjalat ja nyt ostin ison kasan maljakoita ja muuta pienempää tavaraa paikalliselta morsiamelta.

Ekologisuuden lisäksi 2nd hand -hankinnoissa on se hyvä puoli, että hankinnoista saa melko todennäköisesti omansa pois häiden jälkeen, eikä rahanmenetystä synny samalla tapaa kuin uutena ostettaessa (tosin kyllähän tähän kirppisten ja sivustojen selailuun aikaa uppoaa ihan eri tavalla kuin suoraan kauppaan kävellessä). Joten siksi en ota oikeastaan minkäänlaista stressiä siitä, tuleeko tavaraa ostettua liikaa/turhaan, koska rahat on hetken aikaa vaan kiinni näissä tavaroissa. Toistaiseksi koristeisiin on uponnut arviolta noin 250 euroa (mikä kyllä näin kirjoitettuna kuulostaa paljolta).

Toisaalta koska koristeltavana on vihkipaikka, ruokasali ja tanssisali (+ piha) on koristeitakin ostettava kolminkertainen määrä ns. normaaleihin häihin verrattuna.

En tiedä onko nämä häähankinnat muiden mielestä yhtä kiinnostavia kuin itsestäni, mutta toisaalta tykkään esitellä näitä omia hankintoja pelkkien pinterest-kuvafiilistelyjen sijaan siksi, että näiden avulla on mahdollista näyttää kuinka todellisuus ja pinterestkuvitelmat kohtaa 😀

Mutta niihin hankintoihin!

Koristeita vihkimiseen taidemuseolle

Viimeisimpänä hankintana livekirpparilta löytyi kaksi hopeatarjotinta, joiden käyttötarkoituksesta en ihan vielä ole varma. Mikäli cocktail hour toteutuu, niin tällöin ne todennäköisesti pääsevät ihan tarkoituksensamukaisesti tarjottimiksi. Vaihtoehtoisesti voisivat toimia myös alustana koristeille esim. karkkibuffetissa.

IMG_3250

hääkoristelu häätarjoilu

kuva kuva 

Loput hankinnat ostin kerrala paikalliselta morsiamelta. Tyytyväisin oon ehkä näihin kukkiin (kaksi puskaa), jotka mielestäni näyttää varsin kivoilta tekokukiksi. Lisäksi samalla ostin 2kpl Ikean n. 50cm korkeaa maljakkoa.

hääkukat

maljakko2

Nämä tulee maljakoihin vihkimisen molemminpuolin, tähän tapaan:

käytäväkoristeet

Koristeita juhlapaikalle (winter wonderland -salin puolelle)

Lisäksi ostin kaksi korkeaa suoraa maljakkoa (n. 90cm), joihin varmaankin tulee valkoiseksi spreijattuja oksia ja valoja winter wonderland -salin puolelle/ovelle. Lisäksi laatikollinen isoja käpyjä, joista osa hopealla spreijattu. Ne tulee varmaan pöydille (maalattuina). Olisihan niitä luonnosta saanut, mutta kerran niitä keränneenä maksoin ilomielin vitosen laatikollisesta 😀

maljakkko

hääkoristelu-puut

kuva

IMG_3244

Lisäksi n. 10 kpl isoja riisipaperipalloja.

riisipallot

Riisipaperipallojen lisäksi hallaharsoa (eli tuo alemman kuvan katossa roikkuva läpinäkyvä kangas, joka oikeasti tarkoitettu puutarhan taimille) muutama paketti, joka tosin saattaa olla liian lyhyttä kattokiinnitystä varten. Tällöin harso päätyy winter wonderland -tilan pöydille rennosti aseteltuna ”lumikinos”-tyylisesti ja esimerkiksi kävyt tulevat sen päälle. Kattokiinnitystä varten hallaharson sisään tarvitaan vielä (lipputanko)valot, ja paperivalaisimien sisään pienet irtonaiset valot.

talvihäät

kuva

Lisäksi ostin pari purkkia ”jäähyytelöä”, jonka käytöstä en tosin ole vielä varma. Jos ei muuten, niin jonkinlaiset asetelmat niistä tulee winter wonderland -salin pöytiin (esim kuvan kaltaisesti purkkien pohjalle). Jäähyytelöstä en onnistunut kuvaa löytämään, mutta vesihelmistä (jaiks) senkin edestä.

asetelma-sali

Jotta semmosta 🙂

Ps. Vihkijä varattu ja Juhon puku käyty (alustavasti ainakin) sovittamassa ja valitsemassa!

hääblogi 2016, hääblogi 2017

 

6 kommenttia artikkeliin ”Viimeaikaisia häähankintoja + koristelufiilistelyä

 1. Kannattaa muuten miettiä, kuinka monelle vieraalle antaa tähtisadetikut poltettavaksi…Olin häissä, joissa lähes jokainen vieras sai ne. Hetken palavat nätisti ja sen jälkeen aivan jäätävä käry pitkäksi aikaa, kunnes väki poistui paikalta. Ehkä toimivinta voisi olla, että antaisi vain muutamille tietyille vieraille tikut. Kannattaa pohtia 🙂 Kiva hääblogi sulla ja paljon vinkkejä!

  Tykkää

  1. Kiitos kommentistasi! 🙂 Hyvä huomio! Tosin meillä on sellaiset vähän pidemmät tikut, joiden on tarkoitus kestää pidempään. Mutta tosiaan ei niitä ihan jokaiselle tarvitse silti antaa 🙂

   Tykkää

 2. Heips,

  Onnittelut naimisiinmenosta! Ihanan oloinen blogi sinulla. Eksyin tänne Googlen saattelemana riisipaperipalloja etsiessäni.

  Havittelisin niitä ensi kesän häihin. Osaisitko vinkata, mistä niitä kannattaisi hankkia?

  – Hanna

  Tykkää

  1. Heippa ja kiitoksia! 🙂 En itseasiassa tiedä, ostin omani käytettynä. Melko paljon niitä hääkirppisryhmissä näkyykin aina ajoittain. Mutta varmaan juhlatarvikeliikkeistä voisi katsella (niinkuin varmaan oletkin jo katsellut) 😀

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s