Talvihäiden pihan koristelu

Talvihäiden pihan koristelu

Jos jotain hyvää näissä paukkupakkasissa on, niin ainakin ne saavat fiilistelemään talvihäiden mahdollisuuksia. Vaikka en  tätä kylmyyttä fanita niin ennemmin tällaiset hääkelit kuin viimekuukausien ei-niin-talviset +10 sadekelit. Ja sitä paitsi, just tällaisiin paukkupakkasiin me ollaan häiden suhteen varauduttu esim bussikuljetuksin (jos autot hyytyy pakkasessa) ja sisäkuvauspaikalla (jos morsian hyytyy pakkasessa), joten kokisin varmaan pientä tyydytystä jos pahimmat skenaariot sään suhteen käviskin toteen ja oltais onnistuttu välttämään kaikki ongelmat hyvällä valmistautumisella ja ”aina on varauduttava pahimpaan” -mentaliteetilla 😀 Joten ainakaan vielä nää kelit ei oo saaneet aikaan sellaista ”apua jos tällaiset kelit on hääpäivänäkin!”-fiilistä.

tumblr_m9sxtkQC3P1qk2sd8o1_500

Mutta mistä piti postailemani, niin tästä talvikelin aiheuttamasta fiilistelystä pihan koristelun suhteen! 

Koristelukeskusteluissa melko vähäiselle huomiolle jää usein pihan koristelu. Ja ihan syyttä, onhan piha ensimmäinen asia mihin vieraat hääpaikalla kiinnittää huomiota. Ensivaikutelman merkitys pätee siis tähänkin asiaan. Vaikka kaitaliinojen väriä ja tuolihuppujen rusetteja on kiva pohtia, kannattaa pihaan ja ensivaikutelmaan kiinnittää myös huomiota – ja sanoisin että vähintään yhtä paljon kuin sisätiloihin.

Vaikka kannustankin pitämään järjen päässä häätouhuilussa ja muistamaan, ettei vieraat kiinnitä huomiota aivan jokaikiseen yksityiskohtaan, niin uskon että edes pieni vaivannäkö pihan koristelun suhteen kannattaa ja vaikutus voi olla paljon suurempi kuin sisätilojen yksityiskohdilla.

Koristelu

Talvihäiden yksi lukuisista plussista on mielestäni se, että se antaa hyvät lähtökohdat erityisesti pihan koristeluun. Kynttilät, tuikut, lumi- ja jäälyhdyt, tavalliset lyhdyt, valot ja niin edelleen! Toki kesälläkin pihaa voi koristella kukkasin, mutta mielestäni talvi kuitenkin antaa paremmat lähtökohdat koristelulle. Kesähäiden koivut ja maitotonkat on jo niin nähty, niin vaikka talvihäiden pihaa koristelisi vain pienesti, tekee se jo ison vaikutuksen. Jo muutamilla yksityiskohdilla saa upean lopputuloksen – ja käytännössä ilmaiseksi!

Ehkä vähän puolueellista hehkutusta, mutta ei voi mitään 😉

Siisteys

Ennen koristeita kannattaa miettiä tietenkin miltä se juhlapaikka näyttää ennen niitä koristeita, ja erityisesti vieraan silmin. Esimerkiksi onko sinne jäämässä joitain rumentavia yksityiskohtia ja voiko niille mahdollisesti tehdä jotain. Jos itse siellä juhlapaikalla pyörii usein, niin ne pienet – mutta ah niin häiritsevät yksityiskohdat voi jäädä itsellä huomioitta. Ja jos on tällainen kontrollifriikki ja pikkutarkka nyhrääjä kuten itse olen, niin aivan varmasti vieraanakin kiinnitän huomiota häiritseviin yksityiskohtiin, joten parhaani mukaan yritän meillä välttää ne. (Esimerkiksi teatteriravintolan muutoin nätillä terassilla säilötään näköjään talvisin peräkärryä. Jos ois omat häät tulossa niin kävisin sen vaikka itse siirtämässä siitä muualle.)

Toisaalta onneksi pimeä talvipiha antaa anteeksi pahimmat yksityiskohdat ja esimerkiksi valoilla voi korostaa huomion pois ikävistä yksityiskohdista.

joensuu, taidemuseo, onni, talvi

 Vihkipaikka Onni-taidemuseo ja juhlapaikka Huhmarin Louhi ↓

louhi-ilta_DSC3120-2-e1422873498568

Parasta pihakoristelun suhteen Louhessa on se, että parkkipaikka on noin 200 metrin päässä juhlapaikasta ja loppumatka (n. 150 metriä) on kuljettava kävellen metsän keskellä kävelypolkua pitkin Louheen. Polku päättyy pieneen ylämäkeen ja vasta siinä vaiheessa avautuu tää näkymä Louhen edustalle. Eli polku on mitä mainioin hyödyntää koristeluun esimerkiksi jäälyhdyin ja muutamin harkituin valoköynnöksin talven ihmemaa-henkeen! ❤

winter

Jäälyhdyt

hääblogi

hääblogi, hääkoristelu, talvihäät

Yksi superhelppo ja ilmainen vaihtoehto koristeluun on jäälyhdyt (mikäli pakkaskelit osuu häihin). Ja näitä voi modata mielensä mukaan: lisätä koristeita luonnosta, elintarvikeväreillä värjätä lyhdyt teemaväreihin sopivaksi, kiinnittää paperia pintaan ja kirjoittaa pintaan tekstiä tai mitä tahansa mitä mieleen tulee.

hääblogi


jäälyhty

jaalyhty

Valot

talvivalot

hääblogi

 Liputan suurien katseenvangitsijoiden puolesta lukuisten pienten yksityiskohtien sijaan ja tässä yksi kiva idea! ❤

Ja vaikka se lumeton helmikuu yllättäisikin…

Onneksi ilman luntakin voi nauttia kynttilöistä ja ulkovaloista – ja melkein yhtä hyvältä ne näyttää ilman luntakin!

talvihäät

hääblogi

hääblogi

 Nämä toimis hyvin esimerkiksi suojaisalla terassilla 🙂

hääblogi, talvihäät

 Kaikessa näyttävyydessään tää on upea kuva! Ja itseäni ei edes häiritse, että kuvasta puuttuu lumi, joten ehkä se lumeton helmikuu ei ois ihan niin kauheaa. Vaikka vihkipaikkaamme ei johda ihan näin massiiviset portaat, niin samanlaista ideaa vois hyödyntää jossain määrin myös meidän vihkipaikalla.

Ps. Nyt kannattaa viimeistään käydä kurkkaamassa jouluvalojen alennusmyynnit, jos talvi-/syyshäät tulossa! 🙂

Pps.

Blogin kävijämäärät on hypänneet nousuun ja arvelen sen (loistavan blogisisällön lisäksi) johtuvan joulun ja uudenvuoden kihlauksista, onnittelut siis kaikille uusille häähulluille! Jos joku kävijöistä on jäänyt vakkarilukijaksi niin terve vaan ja tervetuloa seuraamaan blogia! ❤

Muistutan vielä kaikkia lukijoita, että vuoden hääblogi -äänestykseen pääsee tästä klikkaamalla ja meikäläisen blogia (ja toki kaikkien muidenkin) blogeja voi äänestää vaikka joka päivä!

banner(2)

4 kommenttia artikkeliin ”Talvihäiden pihan koristelu

 1. Ihania kuvia olet löytänyt! Erityisen kauniita olivat mielestäni nuo jäälyhdyt, jotka on koristeltu oksilla ja marjoilla. 🙂

  Tykkää

  1. Kiitos! 🙂 Itsekin tykkään niistä ja jos vain pakkasia on ennen häitä niin tällaisiakin tullaan meillä näkemään 🙂 Pitää keräillä vaikka pihlajanmarjoja syksyllä talteen, hoitunee helpommin kuin puolukoiden poimiminen 🙂

   Tykkää

  1. Hehe 🙂

   No eivät tosiaan, kunhan jonkun vaan saa kyykkimään sinne hääaamuna ja laittamaan paikoilleen, se lienee suurin vaiva 😀

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s