Vinkkejä huomenlahjakuvaukseen

Vinkkejä huomenlahjakuvaukseen

Ensi kesän morsiamille häihin alkaa olla aikaa vain puoli vuotta (myötätunto iik), joten monet on alkaneet pohtimaan huomenlahjaa. Moni on päätynyt huomenlahjakuviin, joka on viime vuosina kasvattanut kovasti suosiotaan.

Vaikka omaan huomenlahjapohdintaan on vielä reilusti aikaa, olen huomenlahjakuvauksissa kerran käynyt ja ajattelin jakaa omakohtaisia vinkkejä aiheesta helpottaakseni muiden valmistautumista.

Eli jos kuulut lähisukuun, tai haluat muuten vain skipata kuvailut vähäpukeisuudestani, jätä lukematta. Ja Juhokin voi skipata tämän postauksen, sillä saattaa sisältää spoilereita 🙂

Mutta siis, time for half-nudity!

Otatin huomenlahjakuvat Juholle synttärilahjana ensimmäisenä seurusteluvuonna ja olen kerran sen jälkeenkin kuvia ottanut (tällöin tosin kaverin kanssa), joten mikään superyllätys kuvat ei Juholle ole enää. Mutta väliäkös sillä, tuskin se (tai kukaan puoliso) asiasta mieltään pahoittaa.

Huomenlahjakuvausten suosiota selittää varmasti se, että kuvat on yhtä paljon puolisolle kuin itselleenkin. Ainakin omassa tapauksessani. Kun päivittäin käy mielessä mikä omassa kropassa on pielessä, niin onhan se todella voimaannuttavaa katsoa itsestä tyylikkäitä ja upeita kuvia. Ja onpahan mitä muistella vanhana ja ruttuisena.

Koska huomenlahjakuvat ovat todella henkilökohtainen asia ja vaikka 90% tapauksista kuvat parantaa itsetuntoa, ei kuvia kannata ottaa ellei ole sinut ajatuksen (eli lähinnä vähäpukeisuuden) kanssa. Ja sen takia en suosittelekaan niitä esimerkiksi polttariyllätyksenä – ellei ole aivan 100% varma, että juhlakalu asiasta innostuu. Vaikka hyvä kuvaaja saa kuvakulmien valinnalla huomion pois raskausmahakiloista ja löysistä alleista, vaatii kuvaukset tietynlaista itsevarmuutta tai ainakin halua heittäytyä. Mutta jos asiaa on edes harkinnut, suosittelen kyllä lämpimästi! 🙂

huomenlahjakuvaukset

Tai antaa mennä vaan, niin kuin Marilynkin tuumi!

Todennäköisesti otan huomenlahjakuvia vielä ennen häitä. Haluaisin ottaa kuvia häiden aamuna morsius-teemaisesti, mutta voi olla että ajanpuutteen takia tilanne pitää lavastaa. Vaikka huomenlahjaidea on kohdallani jo vanha idea, saa onneksi teemaa muuttamalla kuvista aina ajankohtaiset 🙂 Ja hei, koska häitä varten aion olla elämäni kunnossa – niin pakkohan se on taltioida! Voi Juho sitten 10 vuoden päästä katsella kuvia ja miettiä mihin on kadonnut kuvien hehkeä nainen ja kuka tuo olohuoneessa istuva manaatti on.

Ideoita morsiusteemaisista kuvista: huomenlahjakuva

lähde

huomenlahja1

lähde

huomenlahjamiehelle

Konkreettisia vinkkejä huomenlahjakuvaukseen:

Hinta
Boudoir-/huomenlahjakuvaukset ovat noin 150-200 euroa, joka sisältää parin tunnin kuvaussession ja käsitellyt kuvat. Itse maksoin noin 10 kuvasta 120e euroa 4 vuotta sitten, mutta suosion myötä hinnatkin on nousseet. Suosittua on myös varata yksi kuvaaja koko päiväksi isommalle porukalle, jolloin hinta voi olla vähän kohtuullisempi (varauksia sovitaan esimerkiksi hääryhmissä). Näissä on usein myös kampaaja/meikkaaja paikalla, mikä tietysti helpottaa asiaa paljon! Hiukset ja meikki onkin boudoir-kuvissa melko pääosassa (kun vaatteita ei ole), joten niihin kannattaa panostaa. Mikäli mahdollista, kannattaa kuvaus ajoittaa esimerkiksi koemeikki ja -kampauspäiväksi. Mutta kokonaisuutena mielestäni kohtuuhinta erikoisesta ja taatusti vastaanottajaa miellyttävästä lahjasta 🙂

Mieti minkä tyylisiä kuvia haluat ja kuinka monta
Omakohtaisesti sanoisin, että yhden kuvauksen aikana erilaisia kuvia kannattaa keskittyä ottamaan noin 5-7 kappaletta, sillä jokaista kuvaa täytyy hioa kymmenien otosten verran. Kuvien määrä (ainakin minimimäärä) kannattaa miettiä etukäteen, jotta tarvittavat poseeraukset osaa miettiä ennalta, eikä kuvauspäivänä tarvitse miettiä, että mitenhän tässä sitten vääntäytyisi. Esimerkiksi 10 erilaista kuvaa varten täytyy keksiä jo todella monta asentoa ja poseerausta, ja ellei ole ammattimalli, on niiden täydellisyyteen asti hiominen aika raskasta.

Lisäksi kuvien määrään vaikuttaa se, mitä kuville on tarkoitus tehdä: Tauluksi, kalenteriksi vai albumiin? Itse ostin yksinkertaisen ja tyylikkään albumin mustilla sivuilla, johon liimasin kuvat yksittäin sivuille. Jos teetät kuvista taulun, voit keskittyä rakentamaan vain yhtä tai kahta täydellistä otosta usean kuvan sijaan. Kaverini esimerkiksi tiesi miehensä ihailleen vuosia sitten erään näyttelijän tyylikästä mustavalkoista aistikasta taidekuvaa, ja päätyi lavastamaan samanlaisen kuvan – ja tietysti itse oli näyttelijän tilalla. Kiva ja vähän erilainen vaihtoehto! 🙂

Sopiva kuvaaja
Eli siis hyvä kuvaaja tarpeisiisi (erityisesti jos haet tiettyä tyyliä) ja sellainen jonka kanssa synkkaa. Puolialastomana keekoillessa kuvaajalla on nimittäin yllättävän paljon väliä: hyvä kuvaaja saa rentoutumaan, rohkaisee ja ennen kaikkea ideoi: liian passiivinen kuvaaja ei tällaisissa kuvauksissa mielestäni ole hyvä. Kuvaajan innokkuus ja ideointi nimittäin tarttuu kuvattavaankin ja saa aikaan heittäytymistä. Suosituksia kannattaa kysellä esimerkiksi hääryhmistä.

Keskustele kuvaajan kanssa etukäteen
Kuvaaja osaa kertoa kuinka monta kuvaa varatussa ajassa on mahdollista ottaa (asentojen ja ilmeiden hakeminen vie yllättävän paljon aikaa!)  Lisäksi kuvaajan kanssa kannattaa etukäteen keskustella kuvien tyylistä ja lähettää kuvaajalle esimerkkikuvia tai kertoa jos haluaa vältellä esimerkiksi vatsan kuvaamista. Kommunikointi ennen kuvausta auttaa myös rentouttamaan tunnelmaa kuvauspäivänä.

Time for shopping!

Asu ja rekvisiitta
Uudet alusvaatteet? Miehen lempijoukkueen pelipaita? Vai aina varma valinta: miehen kauluspaita? Rekvisiittaa kannattaa varata mahdollisimman paljon, sillä niiden varaan on helppo rakentaa yksittäisiä kuvia. Lisäksi näillä saa kätevästi kriittisiä alueita peittoon, sillä yleensä se toimii paremmin kuin ihan kaiken läväyttäminen esille. More is more.

huomenlahja-kuva

lähde

Kuvauspaikka
Kuvauspaikka on ratkaiseva tekijä: vaikka kuvissa ei paljoa taustaa näy, voi pienessä ja ahtaassa yksiössä olla vaikea keksiä kuvauspaikkoja, varsinkin jos haluaa muutakin kuin seinän edessä tai sängyn päällä poseraamista. Toisaalta yksittäinen upea kuvauspaikka (esimerkiksi leveä ikkunalauta, jossa istua) voi luoda todella mahtavan kuvauspaikan! Jos kuvia ottaa isommalla porukalla, kannattaa tällöin harkita hotellihuonettakin (tosin itse välttäisin perusankeaa Sokos-hotellin huonetta).

tumblr_mlnmm4yL801s82ovgo1_540

lähde

Ja ehkä tärkeimpänä: ota valmistautumiskuvia kaverisi kanssa
Itse inhoan olla kuvattavana (ihan vaatteet päälläkin), joten puolialastomana kuviin heittäytyminen ei käy ihan tuosta vain. Jos ajatus tuntuu vieraalta, kannattaa pyytää esimerkiksi kaasoa ottamaan itsestä kuvia ennen varsinaista kuvauspäivää, jotta valittuja asentoja ja kuvakulmia voi testata ja itse kuvauspäivänä tilanne on luontevampi. Kokemus tuo varmuutta ja siinä missä ensimmäiset kuvaukset omalla kohdallani meni ei-niin-luontevasti, oli tokalla kerralla poseeraaminen jo todella luontevaa ja suorastaan hauskaa.

Toivottavasti näistä oli apua ja saa toki kysyä jos jotain oleellista puuttui! 🙂

Ja mikäänhän ei tietenkään estä miehiä ottamasta omia dudoir-huomenlahjakuvia! 😉

hääblogi 2016, hääblogi 2017

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s