Mitä lahjalistamme sisältää?

Mitä lahjalistamme sisältää?

Edellisissä postauksissa pohdin häälahjontaa, ja kerroin etten voisi laittaa pelkkää tilinumeroa kutsuun, sillä mielestäni lahjan antajan pitää saada valita itse mitä tuo. Vaikka tilinumero kutsussa ei kirjaimellisesti kielletä tuomasta muita lahjoja, niin harva kehtaa tuoda tavaralahjan, jos kutsussa on mainittu tavaraa kotona olevan jo liiaksi.  Mutta koska moni on iloinen lahjatoiveista, niin teemme myös lahjalistan.

Lahjalista on vieraille vain vinkkinä, ja myös sen ulkopuolelta saa tuoda mitä haluaa. Kuten edellisessä postauksessa kerroin, tulee lahjalistamme esille häänettisivuillemme (emme siis lähetä sitä kutsun mukana).

Toistaiseksi viimeinen osa häälahjoista, eli lahjalistamme sisältö

häälahjatoive, häälahja, tilinumero, häät

Lahjalistamme sisältää ainakin seuraavia asioita:

 • lahjakortteja
 • hyödyllisiä/laadukkaita kodin tarvikkeia
 • rahaa

Lahjalistamme hintahaitari on todennäköisesti parista kympistä pariin sataan euroon. Listaamme runsaasti eri hintaisia lahjaideoita, erityisesti skaalan alapäästä. Netin lahjakeskusteluita lukiessa moni ei kehtaa tuoda rahana 20 euroa, joten sen sijaan ostetaan se halvin halpismaljakko ja tuodaan se. Mutta silläkin hinnalla saa runsaasti hyödyllisiä lahjoja, joten toivotaan että vieraamme ”kehtaavat” tuoda ennemmin vaikka leffaliput kuin kalliilta vaikuttavan krääsälahjan.

Lahjoja molemmille

Pyrimme miettimään sellaisia lahjatoiveita, mitkä on tarkoitettu meille molemmille yhteisesti, esimerkiksi ravintolalahjakortteja.

Yhteisten lahjojen lisäksi lahjoja tulee tasapuolisesti ”Juholle” ja ”minulle”. Perinteisesti lahjalistoissa on lähinnä kodin tarvikkeita, jotka ovat yleensä enemmän toisen osapuolen mieleen. Vaikka periaatteessa molemmat näitä käyttäisivät, niin enemmän ne olisivat minun toiveitani. Siksi meille tulee lahjalistalle esimerkiksi rautalahjakortteja, porakone jne. (Onpa nyt antisukupuolisensitiivisiä lahjatoiveita meillä…)

Kierrätetys

Vannon itse 90 %:sti kierrätyksen nimeen kaikissa hankinnoissani, joten ois kiva jos häälahjoistakin suurin osa ois sellaisia, jotka vieraat pystyis hankkimaan käytettynä. Esimerkkinä noi uudet astiat, mikä lienee se perinteisin häälahjatoive. Ennen muinoin häälahjaksi saatiin astiasto, ja samaa hääperinnettä jatkan mielelläni. Kokonaista astiasarjaa ei kenenkään tarvitse hankkia, vaan eripariastiat kelpaa enemmän kuin hyvin!

arabia, 140, sinivalkoinen, lahjalista, häät

Arabia 140v –lautaset kelpaisi, mutta saman fiiliksen saa yhdistelemällä vanhoja lautasia keskenään

Tykkään erityisesti 60-luvun sinivalkoisesta Arabiasta,  joka on suhteellisen vaikeasti saatavissa. Olis siis mahtavaa, jos vieraat hankkisivat edes yhden osan tietyistä sarjoista. Toisi myös kivaa perinteikkyyttä lahjaan ja lisäis ennestään niiden tunnearvoa. 🙂

arabia, valencia, astiasto

Arabia Valencia ❤

Astioiden lisäksi tykkään suomalaisesta vanhasta lasitaiteesta, joten perinteiset häälahjat – inhotut rumat maljakot – ois varmaan just mulle sopivia lahjoja 😀

kaj franck, häälahja, lahjalista

Nuutajärvi

Sisustustavaroita lahjalistalle päätyy varmasti muutenkin. Esimerkiksi jokin design-valaisin. Käytettynä näiden hinnat jäävät murto-osaan uusista, joten hintakaan ei paljoa bulkkitavaralle häviä. 🙂

Kuten monella tavaralahjoista kieltäytyvillä, niin meilläkin suurin osa arkitavaroista jo on. Mutta ois kiva upgreidata näitä opiskelijabudjetilla kerättyjä kodin tarvikkeita astetta parempiin. Esimerkiksi laadukkaampiin pyyhkeisiin ja pellavalakanoihin. Tällaisia hankintoja ei opiskelijabudjetilla tule tehtyä, joten häälahjoina ne ois erittäin toivottuja ja kestäisivät toivottavasti vuosikymmeniä.

pellavalakanat, häälahja, lahjalista

pellavalakanat – kyllä kiitos

Emme myöskään ajattele pahaa, jos lahjaksi haluat antaa rahaa

money-vintage

No se raha. Koska moni kuitenkin toivoo välttävänsä lahjan fyysisen ostamisen ja kaupoissa kiertelyn, niin mainitaan lahjalistassa myös rahan olevan tervetullutta (ettei vieraat nyt kauhistu, että perkele onko tässä oikeesti lähdettävä jotain kirpputoreja kiertämään, että Henna saa maljakkonsa).

Mutta koska raha sellaisenaan tuntuu vähän tylsältä, niin laitetaan rahatoiveetkin ns. fyysiseen muotoon, todennäköisesti häämatkan hankintoja tai uutta asuntoa varten. Esimerkiksi ”taksimatka lentokentältä 40 euroa”, ”sukelluskurssi 200 euroa” tai ”imuri 100 euroa”. Ja näitäkin tulisi useampia ja mahdollisimman erilaisia ja erihintaisia. Mielestäni tämä on kiva ja paljon persoonallisempi versio rahatoiveista 🙂

Ainakin omasta mielestäni olisi kivempi antaa tällainen rahalahja ja valita lahjalistalta asia, joka kuvastaisi myös meidän persoonaa lahjanantajina.

Eli joo, ei tuota mitään ongelmaa keksiä näitä lahjoja 😀

Itse asiassa joskus muinoin ajattelin, että ois tosi siistiä ja tyylikästä jos ois taloudellisesti mahdollista olla kertomatta mitään häälahjatoiveita (tää oli varmaan sen jälkeen kun luin niitä vauva.fi -keskusteluita ja ajattelin, että on oikeastaan törkeetä vieraita kohtaan edes kutsua niitä koko häihin, kun pakollinen pönötys ja häät on pelkkä rasite).

Mutta tällä hetkellä en ajattele enää niin, kyllä juhlat ja lahjat kuuluu yhteen – eikä lahjojen saamista tarvitse ”hävetä”. Kuten sanottua, emme todellakaan järjestä häitä lahjojen takia, mutta onhan ne kiva plussa.

hääblogi 2016, hääblogi 2017, talvihäät

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Mitä lahjalistamme sisältää?

 1. Lahjat on kivoja! Minusta on aivan ihana antaa ja saada lahjoja. Me varmaan pyydetään lähinnä rahaa, koska oikeasti kahden aikuisen ihmisen taloudessa on kaikkea. Jopa kaksin kappalein. Mutta ehkä vinkkaan äidille ja anopille muutamia juttuja (kunhan keksin ne), joita voivat ehdottaa, jos joku ehdottomasti ei halua tuoda rahaa (tuli heti yksi ihminen mieleen) 😀

  Meidän lahjarahatoive on häämatkaa varten. Nautitaan reissaamisesta ja kaikki vieraat tietää sen. Joten toivoisin heidän ymmärtävän toivettamme. Mutta ei me pahastuta jos joku tuo maljakon. Kunhan tulee itse paikalle tuomaan sen 🙂

  Peukut kierrätetyille lahjoille! Tykkään ideasta valtavasti!

  Tykkää

  1. Kiva, että tykkäät ideasta! 🙂 Toivottavasti vieraatkin kokevat luonnolliseksi ostaa kierrätetyn lahjan, etteivät turhaan kuvittele sitä jotenkin epäsopivaksi häälahjaksi. Pitää miettiä kuinka kierrätystoiveen ilmaisee fiksusti lahjalistassa 🙂

   Ja suosittelen keksimään edes pari tavaralahjaa, varsinkin jos niitä oikeastikin tarvitsee 🙂 Onpahan jokaiselle jotakin.

   Ja lahjat on ihania! Kivaa, että joulu on jo melkein kuukauden päässä. Pitää alkaa tosissaan miettimään muiden lahjoja. Myös lahjojen paketointi on tosi kivaa ja siihen on kivaa panostaa. Eli joo, lahjat on kivoja 😀

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s