Ajatukseni avioehdosta

Ajatukseni avioehdosta

First things first

giphy

Edellisen postauksen jälkeiset päivät on olleet viime kuukausien hiljaisimmat, toivottavasti te kaikki lukijat ette nyt kaikonneet iäksi! 😦 Asiaa (tai ”asiaa” asian vierestä) tänne blogiin tulee jatkossa ihan samaa tahtia, joten ei tarvii ainakaan peljätä, että jotenkin tästä hiljenisin vaikka häihin on vielä aikaa. Kuten sanoin, niin tään hääsiirtopäätöksen jälkeen oon ehkä jollain tapaa uudestaan innostunut häiden järjestelystä. Joten jos mahdollista, niin kirjoittelen tänne jopa aktiivisemmin kuin ennen. Älkää siis kadotko! ❤

Ja aiheeseen

Tää aihe ei oo nyt mitenkään yhteydessä häiden siirtoon, vaikka äkkiseltään vois kuvitella 😀

Kirjoittelin DailyChicin sivuille artikkelin avioehdosta. Jos avioehto ei ole aiheena tuttu, kannattaa lukaista postaus niin tietää mistä puhutaan. Lisäksi sinne oon vähän loogisemmin jäsentänyt miksi avioehto kannattaa hankkia. Tää blogiteksti on taas tällasta epäselvää ajatuksenvirtaa 😀 Siispä, ajattelin avata aihetta vähän henkilökohtaisemmin täällä blogin puolella ja perustella, miksi meille tulee avioehto.

Koska avioehtoon liittyy vahvasti käsite ero – mikä on ehkä vähän hassu aihe  iänkaikkista onnea käsittelevässä blogissa – niin taustoitan ensiksi vähän avioero-näkemyksiäni:

Monella hääparilla on ihan herttainen näkemys siihen, miksi avioehtoa ei tarvita: avioero ei yksinkertaisesti ole vaihtoehto, joten jo pelkästään avioehdon harkitseminen tarkoittaisi sitä, että pitää avioeroa mahdollisena eikä todennäköisesti tee kaikkea sen säilymisen eteen.

reasons-to-break-up-004-cartoon-couple

Tavallaan ymmärrän perustelun, mutta onhan se aika naiivi. Toki joissain tapauksissa avioliiton voi pelastaa ajatus, että vaikka läpi harmaan kiven -perkele! mutta en siltikään näe ajatuksessa järkeä. Ei minulle avioliiton kesto itsessään ole itseisarvo, vaan se että molemmat ovat avioliitossa onnellisia. Koska ikinä ei voi tietää miten maailma heittelee, niin en todellakaan mene tässä vaiheessa vannomaan, ettemme me tule ikinä eroamaan – ja kun erotilastoja katsoo, niin ei varmasti kannatakaan.

Oikeastaan ainoa looginen syy siihen miksi meille tulee avioehto on se, että tiedän että erotessamme eroaisimme varmasti riitaisasti ja lautaset lentelisi. Eli en ees tässä vaiheessa kuvittele, että erotessa ero hoidettaisiin sopuisasti 😀 Ja tuossa vaiheessa todennäköisesti soimaisin itseäni siitä, etten avioehto aiemmin tehnyt.

avioehto

Oon varmaan maininnut jotain kahdesta pässistä? kuva

Lisäksi koska itse tulen todennäköisesti olemaan se paremmin tienaava osapuoli niin tietenkin minun kannattaa ajatella se pahin eroskenaario, ja miettiä haluaisinko sen toteutuessa antaa ”omasta omaisuudestani” puolet Juholle. Näin mielestäni jokaisen kannattaa ajatella.

Ja siis oikeastihan meidän omaisuuden jako on kinastelua vanhoista auton romuista ja vanhoista kuluneista käsilaukuista 😉

Mietin muuten, olisiko kovin hurjaa pyytää avioehto häälahjaksi vai onko se jotenkin makaaberia? 😀

banner(2)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s