Bussikuljetuksen kilpailutus (Joensuu)

Bussikuljetuksen kilpailutus (Joensuu)

swägäbus

kuva

Kirjoittelin aiemmin postauksen hääbussikuljetuksesta vieraille. Syinä bussikuljetuksen valinnalle olivat muun muassa talvinen ajankohta ja pelko autojen hyytymisestä, vieraat voivat olla vapaammin kun ketään ei nakiteta kuskiksi ja yleisesti vieraiden huomiointi. Päätettiin, että otetaan kuljetus todennäköisesti vain yhteen suuntaan, sillä paluukuljetuksen aikataulua olisi vaikea määritellä (koska osa jää yöksi, osa menee jatkamaan Huhmarin pääravintolaan jne).

Blogiin tuli kyselyä bussikuljetusten hinnoista Joensuun alueella, joten lupasin tehdä aiheesta ihan oman postauksensa. Tämän tekeminen vähän venähti, kun ajattelin että mailiin tippuu vielä viimeisiä tarjouksia firmoilta kunhan palailevat kesälomilta. Noo ei tippunut.

Kilpailutus on tosiaan vähän turhan kunnianhimoinen termi, sillä laitoin yhteissähköpostin ehkä seitsemään firmaan (kaikki, mitkä Joensuun alueelta googlen avulla löysin) joista kahdesta tuli vastaus. En tiedä eikö viesti ole mennyt perille saakka (tosin varmaankin meni, koska ”kiitos viestistä, otamme yhteyttä” -automaattivastauksia tuli) vai onko tämä sitä kuuluisaa suomalaista asiakaspalvelua. No en kuitenkaan jaksa ottaa yhteyttä enää niihin firmoihin, joista vastausta ei tullut (pitäköön tunkkinsa), joten päätös tehtiin näiden perusteella:

Pohjolan matka
”Pelkkä vienti: 250€
Vienti/Haku: 590€
Molemmat hinnat sisätävät 10% alv:n.
Bussi 50-paikkainen”

Savo-Karjalan Linja Oy
”Tarjoan kuljetusta Huhmariin hintaan 290 e, sis.alv.
Mahdollinen paluukuljetus 350 e, sis.alv. (yhteensä siis 640e)
Bussina 40-50-60 paikkainen täysturisti.”

Huom! Nämä ovat siis vain meidän kriteereille, eli noin 60km edestakaiselle matkalle talviaikaan. Mutta näistä nyt ehkä saa jonkun käsityksen hinnoista. Näistä kahdesta tarjouksesta on tietenkin helppo valita halvempi, mutta myös ihan sen takia että Pohjolan matkan viestissä oli sellaiset perus ”hei, kiitos tarjouksesta” -ilmaukset mukana (hyvästä asiakaspalvelusta on aina kivempi maksaa).

Mutta muita firmoja, joista Joensuun alueella voisi tarjousta kysyä:

Liikenne Kinnunen Oy, HT-Liikenne, Taksikoli Oy, M.Niskanen Joensuu, Taksi ja Tilausajot Osmo Vänskä, Savonlinja Oy

Eli firmoja kyllä löytyy ihan hyvin tältäkin paikkakunnalta.

Muualla Suomessa (erityisesti pääkaupunkiseudulla) asuville suosittelen www.tilausajot.net -sivustoa. Siellä voi laittaa hakuilmoituksen omilla kriteereillä ja viesti menee suoraan firmoille ja firmat sitten itse ottavat yhteyttä, mikäli ajankohta sopii. Testasin tätäkin palvelua, mutta huomasin ettei P-Karjalan liikennefirmat ole siellä mukana, joten vastauksia ei sieltä tullut.

banner(5)

Mainokset

5 kommenttia artikkeliin ”Bussikuljetuksen kilpailutus (Joensuu)

   1. Haha kiitos, ajattelen tuon freudilaisena lipsahduksena ;D 😀

    Ja niinpä, todella turhauttavaa! Luulisi erityisesti tässä taloustilanteessa tiedostettavan, että niiden mailien skippaaminen voi
    tulla kalliiksi.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s