Eripari kynttilät ja maljakot (ruokasalin) pöytiin

Eripari kynttilät ja maljakot (ruokasalin) pöytiin

Olen pyöritellyt päässäni ajatuksia pöytäkoristeista ruokasaliin ja viimein visio alkaa kirkastumaan – ainakin maljakoiden ja kynttilöiden osalta 😀 (Tässä postauksessa käsitellään siis vain ruokasalin koristeita, tanssisalin pöytäkoristukset ovat vielä mietinnän alla)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muistuksena, tältä pöydät ja tila siis näyttävät (pöytiin tulee valkoiset liinat)

Kynttilät

Talvihäissä kynttilät ovat tärkeässä roolissa ja niitä on tarkoitus tulla reilusti. Kynttilät ja ”kynttilätuikut” tulisivat Louhen puolesta, mutta itse en niille oikein syty. Ne ovat sellaiset perus lasiset käännettävät joko tuikuille tai kruunukynttilöille. Ihan kivat, mutta kuitenkin aika tylsät. Sen sijaan olen täysin lämmennyt (hehe) kirpparilta hamstrattaville eripari kynttiläjaloille. Ne ovat kauniit, edulliset ja melko näyttävät! Eikö vain?

kynttilät-häissä kynttiläthäät kynttilät-häät

1 2 3

Maljakot

Kukkina meillä on harsokukkia melko hillitysti todennäköisesti yksittäisinä oksina matalissa maljakoissa. Myös maljakot noudattavat samaa eripari-teemaa. Yksi vaihtoehto olisi tietysti käyttää tuikkukippoja ja ”mason jar” -lasipurkkeja maljakoina, mutta en jostain syystä niistä niin tykkää. Ajatuksena ja muiden häissä ne on kivoja, mutta ehkä liiaksi taas maalaisromanttisia.

kukkamaljakko kukkamaljakko1

1 2

Meidän häät taitavatkin olla enemmän boho vintage -teemaa noudattavat kuin alkuperäistä glamour vintagea. 😀

Seuraan kauhulla, kun hääryhmissä morsiamet kertovat ”edullisista” Ikea-ostoksista ja esimerkiksi esittelevät maljakoita, jotka maksavat 12e/kpl, ja niitä ostetaan sitten se kymmenen. Mielestäni se on aivan todella paljon rahaa pelkkiin maljakoihin/yksittäisiin koristeisiin! Olen ajatellut, että sellainen 100-200 euroa on kaikkien koristeidemme hinta. Ehkä ei pidä kutiaan, mutta melko lähelle varmasti päästään. Kierrän paljon kirppareita ja ostan pääasiassa kaikki vaatteet ja kodin hankinnat kirppareilta, joten tämä on aika luonnollinen valinta myös häidemme koristeisiin. Tuollaiset yksittäiset ”eripari” maljakot/kynttilänjalat maksavat kirppareilla 50 senttiä – euron/kpl, joten sillä summalla mitä moni käyttää pelkästään  yhteen maljakkoon saan suurimman osan meidän pöytäkoristeistamme.

Mielestäni nuo eripariset esineet ovat kauniimmatkin kuin ne Ikean hurrikaanit, joita kaikissa häissä näkyy. Tällä tapaa myös runsas pöytien koristelu onnistuu melko minibudjetilla. En myöskään tykkää yhtään niistä pöytäasetelmista, joihin on aseteltu se Ikean hurrikaani ja kolmet Blomsterit viivottimen kanssa jokaiseen pöytään täysin samalla tavalla (korkeintaan ne irtotimantit heitelty huolettomasti sekaan), vaan tykkään enemmän sellaisesta rennosta (tai tietenkään eihän se rentoa ole kun tuntikausia näitä suunnittelen, mutta rennolta vaikuttavasta) asetelmasta, jotka eivät noudata tiettyä järjestystä.

Eli kaikki tutut, jotka tämän luitte, älkää viskatko niitä eripari maljakoita ja kynttiläjalkoja mäkeen, tänne vaan! 🙂

banner(5)

Mainokset

7 kommenttia artikkeliin ”Eripari kynttilät ja maljakot (ruokasalin) pöytiin

 1. Mä komppaan! Tykkään eripari ideasta. Noiden kynttilänjalkojen kanssa voi tehdä vaikka mitä. Isoja jalkoja vielä joukkoon! Se vihreä millä kuparikatto tummuu on ihana sävy, tuli mieleen noista messinkisistä kynttilänjaloista.

  Mä olen ruvennut haalimaan eripariteekuppeja, meillä kohta 1 v synttärit.

  Tykkää

 2. Miellyttää kyllä minun silmääni 🙂 Tunnelmallisempaa kauniit eripari maljakot ja kynttilänjalat kun kaikki ikean tusinatavaraa.

  Tykkää

 3. Löysin blogisi vasta nyt, joten kommentti tulee melko myöhään 😀

  Meille tulee myös runsaasti eriparisia messinkisiä kynttilänjalkoja ja värikkäitä maljakoita ja pulloja kukille. En voi sietää useimpien häiden ikea-juuttiliina-koivunhalko-pilttipurkki-monotoniaa 😀 jos laitat omien juhlienne jälkeen kynttilänjalat myyntiin niin nakkaa mulle viestiä, saattaisin hyvinkin ostaa ne pois. Meillä on häät vasta kesällä, joten kiire ei näiden kanssa ole 😊

  Tykkää

  1. Moikka, onko kyseessä siis Nonamu-Noora? 😀 paljon onnea tulevista häistä 🙂 Joo ehdottomasti kerron jos ja kun laitan myyntiin!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s