Fiilistelykuvia vihkipaikalta

Fiilistelykuvia vihkipaikalta

Vihdoin ja viimein sain aikaiseksi käydä ottamassa vihkipaikalta kuvia. Meiltä on tosiaan vihkipaikalle matkaa alle 500 metriä, mutta jostain syystä asia on jäänyt. 😀 Jos on uusia lukijoita, niin vihkimisemme on siis poikkeuksellisesti taidemuseossa eikä perinteisesti kirkossa. Aiheesta lisää tässä ja tässä postauksessa.

Mutta kuviin:

Kuva ulkoa päin kadun puolelta (huomatkaa juhlasalin, eli vihkisalin, ikkunoissa lukeva enteellinen ”ONNI löytyy täältä” -teksti, taidemuseon nimihän on siis Onni):

Taidemuseo ONNI Jürgen Sorges

Kuva täältä

Joensuun_taidemuseo_

täältä

Kuvia portaikoista, joista yksittäisenä osana tykkään eniten ehkä koko paikassa. Osa potrettikuvista otetaan varmasti portaikossa:

unnamed11

portaikko1

unnamed10

Taidemuseon juhlasali, jossa vihkimisemme tapahtuu, on toisessa kerroksessa. Käytävällä muut huoneet ovat taidemuseon näyttelyhuoneita, joissa vieraat voivat ennen ja jälkeen vihkimisen vapaasti käyskennellä.

Pysyvät näyttelyhuoneet: ”Kansainvälistä taideperintöä edustavat antiikin huone, jossa on esillä antiikin ajan veisto- ja keramiikkataidetta, Madonna-kokoelman eurooppalainen renessanssiajan kirkkotaide sekä kiinalaisen taiteen kokoelma. Berghemin ikonikokoelma on läpileikkaus suomalaisen ikoniperinteen kehittymiseen 1900-luvun loppupuolella. Arla-huone esittelee suomalaisia kuvataiteen mestareita 1850-1890-luvuilta, Iris-huone jatkaa teemaa ajallisesti 1890-luvulta 1940-luvulle. Resetti ja Forselles-kokoelma keskittyvät suomalaiseen modernismiin 1940-luvulta eteenpäin.” lähde

unnamed5

madonna

kuva täältä

unnamed

Juhlasalin edustalla on tällainen kiinteä pöytäkalusto. Mietin, että siihen saisi sen cocktail-tarjoilun järjestettyä melko kätevästi ilman ylimääräisten pöytien kasailua, jos se vain museon puolesta sopii.

Museo varoitteli, että cocktailtarjoilu olisi parasta järjestää juhlasalin puolelle, sillä taidemuseo on meille varattua juhlasalia lukuunottamatta avoin yleisölle ja näin ollen he saattavat hamustaa meidän cocktaileväitä. Mutta mietin, että ehkä se ei ole ongelma. Täytyy vain laittaa tuohon näkyvästi jokin kyltti tms, jossa asiasta mainitaan. Ajattelin myös, että pakko meidän on palkata hääpäiväksi ulkopuolista apua jonkun tutun tutun muodossa ja hän laittaa cocktailtarjoilun esille vihkimisen aikana ja pyörittää sitä.
cocktail-hour

 

Ja itse vihkisali:

Flyygeliä voidaan käyttää vihkimisen aikana, tosin sitä varten pitäisi tilata pianonvirittäjä. Joten täytyy vielä vertailla tulisiko halvemmaksi ottaa esimerkiksi sellisti konservatoriolta.
unnamed6

unnamed8

Alemmassa kuvassa näkyvät tuolikasat ovat juhlasalin vakiokalustoa, ja pysyvät siinä ellei me itse niitä siirretä. Sovittiin onneksi taidemuseon kanssa, että voidaan käydä ne siirtämässä toiseen tilaan edellisenä päivänä ja takaisin sunnuntaina (toivotaan vain, että vapaita huoneita tuoleja varten on). Ei kai nuo todella häiritsevä elementti ole, mutta tarpeeksi häiritsevä kuitenkin.

unnamed7

Koristeluideoista teen myöhemmin oman postauksensa. Tuolikasoja lukuunottamatta itse tiloihin ei edes olisi välttämätöntä tehdä mitään, mutta muutamia juttuja tilaan laitamme.

banner(5)

 

 

 

 

 

 

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Fiilistelykuvia vihkipaikalta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s