”Mitä? Tekokukkia hääkimpuksi?!”

”Mitä? Tekokukkia hääkimpuksi?!”

…olisin todennut varmasti vielä itsekin vuosi sitten (ja vähän tämänkaltaisia reaktioita olen saanut mainitessani kestokimpusta). Mutta en totea enää; tätä hääryhmien seuraaminen teettää. 😉 Hääryhmissä on tullut niin paljon vastaan kauniita kestokimppuja, että ajatus tekokukista on muuttunut. Kyseessä ei siis todellakaan ole perinteiset muovikukat, vaikka se ajatus ensimmäisenä mieleen tekokukista tuleekin. 😀

Koska häämme ovat talvella, asettaa se tiettyjä rajoitteita hääkimpulle. Kukat eivät tietenkään kestä pakkasta kovin pitkiä aikoja, joten ulkokuvaukset ei kukkien kanssa onnistuisi. Lisäksi kukat ovat talvella kalliimpia ja niitä on vähemmän saatavilla. Jos näyttävä kimppu maksaa kesällä 100-150 euroa, on hinta talvella huomattavasti enemmän. Talvihäihin kestokimppu on siis ihan jo näiden perusteella hyvä vaihtoehto, lisäksi edullinen hinta ja monipuolinen tarjonta saa monen valitsemaan kestokimpun myös kesäksi.

658d794a61e69ba48aff4632b86d874b

vaahtoruusukimppu (21e) etsy

Kestokimppu on yleensä tehty vaahtoruusuista (foam roses). Itse hieman vierastan näitä vaahtoruusuja, vaikka ne todella suosittuja kestokimpuissa ovatkin. Niissä on tietty tekokeinoisuus, eikä tietysti mikään ihme – daa 😀 Kauempaa kukaan ei tosin varmasti tunnistaisi kukkien epäaitoutta, mutta itse sen tietäisi. Eikä vaahtoruusujen ulkonäkö miellytä itseäni (joka sitä kimppua katsoo läheltä), joten miksipä valita sellainen. Mielestäni herkempi vaihtoehto onkin kankaisista kukista tehty kimppu (ja niin, että kangaskerrokset on ommeltu yksittäin päällekäin, ei niin että yksi kangas on kieputeltu ruusuksi).

Etsystä näitä silkkikukkakimppuja tietysti saa ja ihan jokaisessa hintaluokassa riippuen yksityiskohtien määrästä:

il_570xN.275527731

etsy 400 euroa

73fd7ed8c196b79f18f5ace25f66ab3e

100 euroa etsy

Vähemmän yksityiskohtainen ja jo kivan hintainen (50e) vaihtoehto sen sijaan:

hääkimppu

etsy

 Talvihäihin sopisi myös hieman blingimpi versio, mutta ehkä hieman tätä hillitympänä kuitenkin –  ja hillitympään hintaan, tämä nimittäin maksaa 1600 $ (!!)

diykimppu

klik

Jossain vaiheessa ajattelin, että voisin hyvinkin tehdä kestokimpun itse, mutta enää en ole niin varma. Mutta teen siitä oman postauksensa seuraavaksi.

Mitäs mieltä, onko aidot kukat kimpussa must vai onko kestokimppuinnostus vienyt mukanaan? 🙂

banner(5)

Mainokset

8 kommenttia artikkeliin ””Mitä? Tekokukkia hääkimpuksi?!”

 1. Mä olen myös pohtinut tätä kukka-asiaa. Niin kuin olen aiemmissa kommenteissani kertonutkin, meidän häistämme tulee vähän erilaiset, ja vieläpä kaksipäiväiset! Perjantaina on tiedossa ”vain” maistraattivihkiminen ja päivällinen perheen kanssa, kun taas lauantaina on kavereiden kanssa isommat juhlat, missä olisi tarkoitus sitten heittää se kimppu. Ensin ajattelin, että en perjantaille ottaisi kukkakimppua ollenkaan… mutta olisihan se kiva olla virallisissa valokuvissa. Eli kun on kaksipäiväiset juhlat keskellä talvea niin siinä on kukkakimppu kärsimässä. 😀 Kun yksikin kimppu on jo kallis, niin entäs sitten kaksi? Ehkäpä pitäisikin suunnitella tekokukista ja helminauhoista tai jostain tekokimppu, joka kestäisi molemmat päivät kärsimättä, ja jonka heitetyn kimpun nappaajakin voisi pitää itsellään vaikka sitten omiin häihinsä asti! ”Jotain vanhaa”. 😉

  Tykkää

  1. No joo teillä on kukille haastetta kerrakseen! 😀 Kestokimppu sopis kyllä teille hyvin vaihtoehdoksi 🙂 Voisi kuvitella, ettei ole edes mahdollista saada niin kestävää aitoa kukkakimppua, joka kestäisi kaksi päivää ja vielä pakkasen?

   Tykkää

 2. Nuo 50 ja 100 euron kimput on kyllä tosi kauniita, ja kuvasta ainakaan ei erota aidosta. Itse en tykkää noista korukimpuista, tai vaahtoruusuista tai niistä sellaisista kangaspoimun näköisistä. Mulla on vielä pohdinnassa koko kimppuasia, kun en tiedä heitänkö sen varsinaisen kimpun vai ostanko erillisen heittokimpun ja säästän varsinaisen -säästetyssä kimpussa tekokukat olisivat ehkä aitoja parempi vaihtoehto mutta jos heitän kimppuni, niin se voi olla vaikka citymarketista 😀

  Tykkää

  1. Me ostettiin itseasiassa heittokimppu jo, pitääpä esitellä jossain postauksessa 😀 Mutta teillä ei kyllä ole onneksi hätääkään vielä tätä kukka-asiaa pohtia, ei tosin ehkä kiire täälläkään 😀 Mutta jos kimpun itse väsään, voisi sen jo pian aloittaa. Mutta tosiaan tuo 50 euron kimppu on kyllä hinnaltaan jo sellainen, ettei varsinaista säästöä siinä edes tulisi.

   Tykkää

 3. Onpa kauniita kimppuja! Ei ollenkaan mahdoton ajatuos tuollainen kestokimppu. 🙂 Tähän mennessä olen haaveillut paperiruususta (kirjansivuista tehdystä) upotettuna morsiuskimppuun, mutta saapa nähdä mihin sitä oikeasti päätyy. Kauheaa – ja ihanaa – kun häihin liittyen vaihtoehtoja on KAIKKEEN niin paljon… kuinka ikinä osaa valita itselle sopivat yksityiskohdat! 😀

  Tykkää

 4. Olen aiemmin vähän vierastanut ajatusta kestokimpusta, koska suurin osa mitä olen nähnyt on ollut jotenkin halvan ja tökerön tai ”kasarin” näkösiä (älä kysy, miten muka kukkakimppu voi näyttää 80-lukulaiselta 😀 ). Mutta en ollut ennen edes katsonut esim. Etsystä, enkä edes nähnyt tuollaisia kimppuja joissa terälehdet on tehty päällekkäisistä kangaskerroksista. Eli mieli kyllä muuttui tämän postauksen ansiosta. Tämä tekniikka taitaakin olla se juttu, joka tekee kestokimppuun kauneutta ja herkkyyttä. Ne aiemmin näkemäni satiininauhasta pyöritetyt ruusut tai vaahtoruusut eivät olisi minun juttuni.

  Minun suosikkini näistä ovat ehdottomasti nuo satasen ja viidenkympin kimput. Oikeastaan ne ovat paljon hienompia kuin nuo megakalliit. Käytännön syyt myös puoltavata vahvasti kestokimppua, varsinkin talvihäihin.

  Tykkää

  1. Meinasin laittaa tuon postauksen alkuun kuvan sellaisesta 80-luvun muovikimpusta, mutta ajattelin etten halua yhdistää mielikuvia kestokimpusta turhaan kenellä ei niitä jo ole 😀 Mutta mukava kuulla, että postauksesta jotain hyötyä ja sain ajatukseni välitettyä kuten pitikin! Eli ei kasaristi 😀

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s