Pöytäkartta & paikkakortit

Pöytäkartta & paikkakortit

Itsestäänselviä asioita häitään suunnitteleville, mutta hyvä selventää häänoviiseille (kuten pikkusiskolleni):

Pöytäkarttaa ja paikkakortteja käytetään häissä, joissa on plaseeraus, eli valmiiksi mietitty istumajärjestys. Olen hääetiketti-postauksessa käsitellyt asiaa, ja meille ehdottomasti tulee valmiiksi mietitty istumapaikka jokaiselle vieraalle (tosin ei perinteistä istumajärjestyskaavaa noudattava) 🙂 Itse en usko siihen opportunistiseen näkemykseen, että ilman paikkakortteja vieraat voivat vapaasti ja sulavasti etsiytyä heitä eniten miellyttävään istumaseuraan. Vaan pikemminkin vieraat kokevat sen sekavana ja epäreiluna niiden osalta, jotka joutuvat esimerkiksi perheen kesken viimeisille löytyville hajapaikoille. Ehkä hääparille helppoa, mutta ei vieraille. Itse siis uskon siihen, että etukäteen suunnittelemalla tulee varmin onnistuminen vieraiden viihtyvyyden kannalta.

En myöskään usko siihen, että ”pakkaa sekotettaisiin” ja vieraat istuisivat tuntemattomien viereen ja juttu alkaisi luistamaan ja uusia tuttavuuksia syntyisi. Mielestäni häät on hyvä tilaisuus vaihtaa kuulumisia tuttujen kanssa, ei tutustua väkisin uusiin ihmisiin – joita ei tule välttämättä koskaan enää näkemään.

Mutta tästä lätinästä päästäänkin itse aiheeseen, eli plaseerausta varten tarvitaan tietysti pöytäkartat ja paikkakortit!

Paikkakartta

Helpottaakseen istumapaikan löytymistä kannattaa jossain olla (ei tosin heti sisäänkäynnilla, ettei se tukkeudu) melko näkyvästi iso paikkakartta (tai kaksikin), jossa lukee selvästi mihin pöytään vieras istuu – jottei vieraan tarvitse harhailla etsimässä istumapaikkaansa jokaisesta pöydästä. (Ja jokainen morsian toteaa ”oh really” ja pikkusiskoni ”ahaa aivan!”)

Paikkakartassa ulkonäköä tärkeämpää on toimivuus, eli että vieras löytää oman nimensä ja istumapaikkansa nopeasti. Mutta tietenkään kivasta ulkonäöstä ei ole haittaa. 🙂 Alla muutamia satunnaisia vaihtoehtoja:

 

747920ac528f3b6ce4975389b6d02948

Maalaisromanttisiin häihin kiva idea, näitä ikkunoita luulisi löytyvän lainaksi vaikka mistä klik

Key-Place-Cards-katie-headley-via-united-with-love

 Tämä ei varsinainen paikkakartta ole, mutta ehkä avaimet on jaoteltu jotenkin valmiiksi (esim sukunimen mukaan?) Ehkä toteuksena hieman hankala. Mutta avaimet on mielestäni ideana ihana, itse mietin ja keräilinkin vähän jo ylimääräisiä avaimia, jos niitä käyttäisi häissä. Mutta Abloyn ja pyöränavaimet ei teemaan ihan sovi, joten ehkä tätä avainteemaa ei voi näin kätevästi sovelta. 😀 (klik) Ebaystä toki näitä saa, mutta ehkä ei maksamisen arvoinen juttu.

Jos olisimme kovia viininjuojia, voisi samaa ideaa hyödyntää tässä (tosin en taas tiedä millä idealla nämä on jaoteltu, onko niin että jokainen voi sitten siitä pöydästä valita sen paikkansa vapaasti, vain pöytä on määrätty?)

b876cec7a03f8eb620999c57996334e1

klik

7690c7eb58a9af7b564353a6bf4c62f9

Kiva idea tuollainen näyttävä peili, sopisi meillekin. Järkevä ratkaisu on laittaa paikat sukunimien mukaan (tosin meillä olisi sarakkeessa ehkä aina pari nimeä, ei ole ihan yhtä isot häät tulossa) 😉 (klik)

pöytäkartta

Aika innovatiivinen ja hauska ratkaisu, suosikkini. Simppelisti pahville tehtynäkin tästä saisi hienon, esimerkiksi laittamalla kirjaimet kultapaperista. Nimiäkin meillä olisi vähemmän kuin kuvassa, joten luulisi oman nimen löytyminen olevan melko nopeaa, toimii! (klik)

Paikkakarttaa onneksi ehtii miettimään vielä myöhemminkin, mutta hyvä että jonkinlainen vaihtoehto jo löytyy.

Paikkakortit

Paikkakortit ovat useimmiten taitellut pahvikortit. Mutta tarvitseeko edes sanoa – tylsää 😀 Jos pahviset paikkakortit meille tulisivat, ne näyttäisivät varmaan tältä:

paikkakortti

 Tosin ehkä  vähemmällä glitterillä (klik)

Myös kirjoituskoneen hyödyntäminen sopisi vintage-teemaan:

cdda9c60cf961f0933d7b8b18ac7cb07

klik

thanksgiving-decor-1

Tämä on ihana idea, mutta ehkä parempi syyshäihin? (klik)

Lisää luontoteemaa: olenko kertonut, että isäni keräilee kiviä ja on niistä todella innostunut?

kivipaikkakortti

Kultamaalia pintaan ja avot (klik)

Kivet on aika kesäiset ja häämme ovat talvella, joten pitäisikö sitä talviteemaa johonkin ympätä:

wedding-reception-ideas-9-02042015-ky

Kullatut kävyt, aika nättiä 🙂 Tämä näistä vaihtoehdoista suosikkini. (klik)

Oikeastaan meillä on jo paikkakortteihin yksi idea: valokuvat! 🙂

Aika kunnianhimoisena ideana ajattelin, että paikkakorttien tilalle laitetaan vieraiden valokuvat. Vieraita meille tulee noin 60-70, joten uskoisin, että suurimmasta osasta vieraista kuva löytyisi melko helpostikin esimerkiksi vanhempiemme kuvakätköistä. Meille tuntemattomat avecit (jos niitä tulee) vain olisivat ilman kuvaa, mutta ehkä se ei olisi paha juttu. Joko kuvat olisivat nurinpäin, jolloin kuvan taakse voisi tyylikkäästi kirjoittaa henkilön nimen. Mutta toisaalta hauskaa olisi, jos näkyvillä olisi itse kuva; olisihan se kai hauska löytää itsensä kirjoitetun nimen sijaan valokuvana (vai olisiko?) 😀 Ja kerta pöytäseurueena on tuttuja ihmisiä, voi kuvia kierrättää pöydässä ja niille sitten naureskella. Luulisi tämänkin vähän rentouttavan ilmapiiriä ja toimivan eräänlaisena ohjelmanumerona.

Mitäs mieltä ideasta: toimii vai tuleeko mieleen lastenkutsut? 😀

banner(5)

Mainokset

6 kommenttia artikkeliin ”Pöytäkartta & paikkakortit

 1. On hyvä idea tuo valokuvat! Mäkin mietin sitä yhdessä välissä, mutta päädyin siihen ettei kuvia ole meillä tarpeeksi hyviä ja tarpeeksi paljon. Me varmaankin yhdistetään vieraslahja ja paikkakortti, eli lahjassa on sen tyypin nimi. 🙂 Tuo peili-pöytäkartta on myös tosi hieno! Pitää pistää sellainen harkintaan 🙂

  Mäkin oon ehdottomasti plaseerauksen kannalla, se on niin kurjaa jos paikat saa valita vapaasti ja sitten vaikka joku pariskunta tulee aavistuksen myöhemmin, ja ainoat vapaat paikat on keskenään eri pöydissä. Ja nimenomaan paikkajärjestyksen pitää olla sellainen, että ihmiset saa olla omien kavereiden ja tuttujen lähellä eikä väkisin sekoittaa. Sellaiset, jotka eivät tunne muita niin pakko tietenkin sekoittaa mutta itse en laittaisi esimerkiksi niin, että miehen kavereiden pöytään yksi minun sinkkukaverini yksin, vaan yrittää etsiä ”yksinäisille” mahdollisimman samanhenkistä seuraa. 🙂
  Ja muutenkin, istumajärjestystä on kiva (vaikkakin stressaavaa) suunnitella.

  Tykkää

  1. No joo itsekään ei ole tullut vielä katsottua niitä arkistojen kätköjä, että löytyykö sellaisia kuvia oikeasti, jotka olisivat hauskoja tai kivoja; vai onko ne sitten sellaisia ”plääh” 😀 Ja tosiaan, on varmasti stressaavaa, kun eka pitää suunnitella miten pöydät on (se hääpari siellä yksinään vai muiden seassa jne) ja sitten vasta alkaa suunnittelemaan kuka istuu kenenkin vieressä!

   Tykkää

 2. Alunperin en kovinkaan paljon innostunut etukäteen päätetyistä istumapaikoista, mutta kyllä se on käytännön sanelemana ehdottomasti järkevä ratkaisu. Tiedän kyllä, ketkä haluavat istua lähekkäin, joten pidän huolta, että järjestelen niin, että se onnistuu. Nuo kivet sopisivat kyllä meille, koska mies tykkää keräillä kiviä. 😀 Ja sopisi tavallaan jopa hääpaikkaamme… Hmm.. mietintämyssy päälle. 😉

  Tykkää

  1. Noi kivet ois kyllä persoonallinen idea, en niihin ole pinterestiä lukuunottamatta muualla tainnut törmätä! Ja huippuahan se olisi, jos on tosiaan teidän näköinen juttu 🙂

   Tykkää

 3. Hauska idea tuo valokuvat! Ja minustakin valmis plaseeraus on paras tapa istuttaa vieraat paikoilleen. Siinä on myös se, että jos on joku pariskunta tms. joka ei juuri tunne juhlista keitään muita, niin he voisivat olla aika kysymysmerkkinä, että mihinköhän he nyt istuisivat. Kun plaseeraa etukäteen, voi järjestellä samanhenkisiä vieraita samoihin pöytiin ”nuo varmaan tulisivat hyvin juttuun keskenään” -periaatteella.

  Tykkää

  1. Niinpä! Ja vaikka ajatuksena tuntuisi selkeästi siltä, että vieraat etsiytyvät itse parhaille paikoille, niin yksikin pariskunta, joka istuisi ”väärälle paikalle” sekoittaisi pakkaa niin ettei loputkaan voisi istua heille optimaalisille paikoille. (Ihan kuin tämä tilastotiedettä olisi :D)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s