Harsokukkaihastus

Harsokukkaihastus

Talvihäät asettavat tiettyjä rajoitteita kukille: valikoimaa on vähemmän, kukat ovat kalliimpia ja toisaalta tarvitseeko talvihäissä kukkia edes olla? Aluksi ajattelin, ettei meille välttämättä kukkia pöytiin tule. Niihin uppoaa yllättävän paljon rahaa ja pöytäkukat olisivat siis oiva säästökohde. Mielestäni talvihäiden ”juttu” on kynttilät ja niitä meille on tarkoitus tulla runsaasti. Mutta ehkä pöydistä jäisi jotain puuttumaan jos kukkia ei olisi, joten mikäpä olisi söpömpi ja edullisempi ratkaisu kuin harsokukat!

harsokukkamaljakko

klik

400055a2ff83578d8cd5b473bc63e6bb

klik

6ebe8c2d4ea2face466f0cefa4ebfff6

klik

Harsokukkien plussa on lisäksi se, että niitä voi asetella eri tavoin: korkeaan pulloon yksittäisinä oksina, pallomaiseksi useammilla oksilla tai asettelemalla lyhyitä oksanpätkiä pieneen maljakkoon.

Toisaalta ymmärrän myös, jos jonkun mielestä harsokukka ei ole edes kukka. Onhan siinä vähän tuollaista koiranputkimaista rujoutta, mutta itse miellän sen silti enemmän herkkyydeksi. 😀 Uskon, että harsokukkien yksinkertaisuus tasapainottaa hyvin meidän ruusukultaista teemaamme (ja yhä paisuvaa budjettia).

kimppuharsokukka

klik

Harsokukka toimii tietenkin hyvin myös hääkimpussa ja olisi hyvä budjettiratkaisu siihenkin. Mutta ehkä väriä tuo kimppu vaatisi?

Ihan näin rennosti en harsokukkia asettelisi kuin alemmassa kuvassa, tuollaisenaan vähän turhan boheemi meidän teemaan. Meille kukat tulevat todennäköisesti mataliin maljakoihin/pulloihin aseteltuna, tällöin niitä korkeammalla voivat olla viinipulloissa korkeat kynttilät ilman tulipalovaaraa.

harsokukka2

klik

3245e4bcd6c5db7cc821e2e8be25b209 harsokukkaruusu

klik

Mielestäni harsokukka toimii hyvin yksinään, silloin sen ”herkkyys” pääsee paremmin oikeuksiinsa. Kaunis se toki on myös muihin kukkiin, esimerkiksi ruusuun, yhdistettynä. Tällöin yhteishintakaan ei olisi paha, jos esimerkiksi pöytäasetelmiin ruusuja tulisi yhteensä parikymmentä ja niiden kanssa harsokukkaa. Toki nekin ruusut ja eurot ovat lisää budjettiin: pienistä puroista kasvaa suuri joki. 

Jos siis harsokukkaa käyttäisi yksinään, mahtava idea olisi sen spray-maalaus. Jos spray-maalaus vain kestää vettä, olisi tuollainen maalattu harsokukka kaunis kirkkaassa matalassa maljakossa – jopa vähän taianomainen kaikessa yksinkertaisuudessaan kynttilöiden ympäröimänä.

harsokukkadiy

klik

Jos ei vielä tullut selväksi, niin mie tykkään! ❤

(Ja Juhokin totesi, että hienoja on :D)

banner(2)

Mainokset

8 kommenttia artikkeliin ”Harsokukkaihastus

 1. Harsokukat on ihania! Mullekki tulee hääkimppu harsokukista. Pöytiin tulee hillopurkit harsokukilla. Plantagenissa oli 4,99e kolme oksaa. Täti aikoi kasvattaa mulle kukat, jos annan sille ne hillopurkit kansineen 😀

  Tykkää

   1. Joo ja tosiaan huomasin, että aika monta oksaa saa olla jotta kimppu olisi tuollainen muhkea ja näyttävä! Pitää testailla ensin 🙂 Ihana blogi sulla, tää wordpress on kyllä ihan veikeä pohja!

    Tykkää

   2. Kiitos 🙂 Välillä on ollut vähän yksinäinen olo täällä wordpressin puolella, kun suurin osa (varsinkin hääbloggaajista) bloggaa bloggerin puolella. Mutta en kyllä osaisi enää vaihtaa pois 🙂

    Kuinka monta oksaa piti olla, että kimppu oli muhkea (jos siis testasit jo)? Pöytäkukkiin riittää meille vähempikin, mutta jos hääkimppuun sitten muhkeammin. (:

    Tykkää

  1. Voi kiitos! ❤ Kävinkin kurkkaamassa blogisi, ja pitää käydä ajan kanssa tutkimassa vielä paremmin 🙂 Tosi kivoja ideoita ja toteutuksia näytti olevan! Ja tosiaan meidän häät siirtyi vuodella, joten me juhlitaan vasta ensi helmikuussa 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s