Mitä häämme eivät ole

Mitä häämme eivät ole

Joskus helpointa kertoa mitä jokin on, on kertoa mitä se ei ole. Siispä jatkan tätä negatiivissävytteistä ketjua häiden ”inhokkiasioistani” (en oikeasti inhoa, en vain koe meidän jutuksi), eli siis kerron mitä ei tulla meidän häissä näkemään.

 1. ”Sen kuuluu mennä häissä näin” -ajattelu
 2. Lapset
 3. Örvellyskännit
 4. Perinteiset hääleikit
 5. Häätrendit
 6. Koristeita siellä ja koristeita täällä
 7. Teemahäät
 8. Talkoohäät

”Sen kuuluu mennä häissä näin” -ajattelu

Noniin, eli ykkösenä ajattelu jostain tietystä häänormista, eli tavasta järjestää tietynlaiset häät. Tällä tarkoitan sitä, että häissämme ei tule olemaan mitään, siksi että niin kuuluisi olla, koska aina häissä menee asiat niin. Hääryhmissä tulevat morsiamet pohtivat aivan tosissaan, kumpaan käteen koru kuuluu laittaa etiketin mukaan ja sanovat asiasta X, että ”tottakai sen kuuluu mennä häissä näin” (aivan kuin olisi olemassa jokin yksi totuus suoraan hääraamatusta lainattuna). Me ei siis noudateta mitään tiettyä tapaa minkään suhteen, vaan tehdään asiat oman harkinnan ja maalaisjärjen mukaan. Aina kun näen jonkun kirjoittavan hääryhmässä aloituksen sanoilla: ”Onko häissä pakko olla/tehdä…?” niin näen punaista. Vastauksena: no ei ole! 😀 Ei ihme, että useimmat suomalaiset häät ovat niin tylsiä ja kaavoihin kangistuneita, että vieraat lähtevät mielummin kesämökille kuin häihin.

Lapset:

article-0-18C76683000005DC-618_634x382

Häämme ovat lapsettomat (tai yksilapsiset) oikeastaan ihan jo sen takia, ettei meillä ole lapsivieraita joita kutsua. Jos kutsuisimme kaikki lapset, joiden vanhemmatkin kutsumme, olisi lapsia silti ehkä vain 5. Emme oikeastaan missään vaiheessa ole ajatelleet, että lapsia häihimme haluaisimme (ja oikeastaan Juho on tästä asiasta ehdottomampi kuin minä). Ainoastaan Juhon veljen tytär voi tulla, jos vanhempansa niin haluavat. Kuten olen kertonut, ovat häämme vieraita varten järjestetyt ja uskon, että Juhon sukulaiset toivovat näkevänsä juhlissa myös tämän pikkuprinsessan, kun tapaamisia ei kovin usein välttämättä ole. Ystäväpariskunnat ovat olleet ainoastaan huojentuneita, kun lapsia ei tarvitse mukaan tuoda (ja avoimesti ilmaisseet, että olisivatpa itsekin kehdanneet pitää lapsettomat häät). 😀

Pidän kyllä lapsista (oikeasti) ja lapset itsessään eivät ole mikään inhokkijuttu. Olen työskennellyt lastenhoitajanakin paljon (menee jo selittelyksi…). Mutta miksi lapset eivät mielestäni häihin kuulu. Alkaen ihan jokapäiväisestä kanssakäymisessä lasten kanssa tykkään siitä, että jos juttelen aikuisen kanssa niin myös juttelen aikuisen kanssa. Ja silloin jos leikin lapsen kanssa niin sitten leikin sen lapsen kanssa. Eli ei siis niin, että kun juttelen aikuisen kanssa, niin samalla yksi lapsi näyttää piirustustaan ja toinen kiipeää syliin ja kolmas kertoo tarinaa. Eli tästä voi päätellä etten ehkä ole niin lapsirakas kuin joku muu jota tällaiset asiat eivät häiritse ja joiden mielestä lapset ovat luonnollinen osa häitä. Toisten mielestä lapset tuovat eloa ja iloa, mutta minun mielestäni vain sekasortoa ja meteliä. Mielestäni lapset eivät häihin kuulu, ei ainakaan meidän häihin. 🙂 Ehkä jos kyseessä olisi kesäiset maalaishäät isolla pihalla olisi asia eri, mutta talvisissa ravintolahäissä lapsille ehdoton ei.

Toinen syy miksi en halua lapsia häihimme, on se, että häämme ovat suunniteltu ja järjestetyt aikuisille. Maksamme paljon järjestelyistä ja esimerkiksi bändistä, joten olisi sääli jos vanhemmat lähtisivät lapsiensa kanssa aiemmin pois, ja meidän järjestelyt menisivät heidän osaltaan ns. hukkaan. Jos lapsivieraita häihin tulisi, olisi myös ohjelma erilainen ja lastenhoito järjestetty paikalle sen mukaan.

Örvellyshäät:

o-DRUNK-WEDDING-facebook

Ja siitä päästäänkin seuraavaan aiheeseen. Moni lapsettomien häiden vihaajista sanoo, että lapsettomat häät ovat vain ryyppäysjuhla, eikä niihin siksi edes kiinnosta tulla. No örvellyshäät ei ole ainakaan meidän tapauksessa (ja tuskin monessa muussakaan ). Kuten aiemmin kerroin, ei Juho käytä alkoholia ollenkaan ja minäkin melko harvoin. Lisäksi häämme ovat A-oikeudellisessa paikassa, joten mitään ilmaista boolitarjoilua ei olisi mahdollistakaan järjestää. Alkoholin tarjoamme jälkiruokaan saakka, mutta sen jälkeen vieraat ovat omakustanteisen baarin varassa. Vieraana en anna häistä ”lisäpisteitä” ilmaisesta alkoholitarjoilusta – tietysti osaltaan koska emme sitä itse juuri käytä. Joten mielummin itse olen vieraana häissä, jossa häihin on panostettu muulla tapaa kuin viinan määrässä ja sitä yritämme itsekin noudattaa. Mutta täytyy sanoa, että kyllä jonkinlainen alkoholi mielestäni häihin kuuluu. Että ei tässä nyt ihan niuhoja kuitenkaan olla. 😀

Perinteiset hääleikit:

s-BORED-WEDDING-GUESTS-large

Vieraan näkökulmasta aika harva hääleikki on viihdyttävä, vaan pikemminkin sellaista väkinäistä pakkohauskaa. Esimerkiksi kaikki morsiamen-, anopin-, sulhasenryöstöt, ei ei ja ei. Oletin, että nämä yleensä tulevat yllätyksenä ryöstetylle, mutta kyllä hääryhmissä kuvaillaan kuinka yhdessä hääpalavereissa suunnitellaan kuka ryöstetään. Mikä idea siinä sitten on?? 😀 (Jos muutenkaan on mitään ideaa) Toisaalta tästä on muodostunut varmaan Satuhäiden takia myös ällötys, kaavahan menee näin: morsian ryöstetään käskemällä mukaan, kukaan ei ole yllättynyt, sulhasen käsketään kirjoittamaan rakkauskirje (koska sehän on tosi ”hauskaa”, jos mies joutuu osoittamaan herkän puolensa), morsian on ryöstäjien kanssa tupakalla, joku huutaa sisään, mies lukee vaivaantuneena parin sanan tarinan ja se oli siinä.

Jotkin hääleikit ymmärrän, jos niissä on jotain järkevää sisältöä. Esimerkiksi kenkäleikki on mielestäni kiva, jos se on toteutettu hyvin: ei liian inside-läppää tai liian kliseisiä kysymyksiä tyyliin ”kuka määrää kaapin paikan?” (koska sehän on sitten hauskaa, jos se molemmat vastaavat ”nainen”)

AAA
Tällainen näyttää huomattavasti hauskemmalta! 🙂 (Mutta ei ehkä sitä isotätiä hyppelemään)

Hääleikit ei siis kokonaisuudessaan ole ehdoton no no, ainoastaan ne väkinäisimmät.

Hää”trendit”:

No jos ei perinteisiä juttuja, niin miksi ei häätrendejäkään? Ei trendeissä sinänsä mitään vikaa ole: en niitä inhoa, mutta en vain koe omaksi jutuksi järjestää. Ja siksi trendit lainausmerkeillä, että ne parin vuoden takaiset trendit kiertävät yhä eivätkä ole siis erityisen trendikkäitä. Siis karkkibuffet, photobooth ja hääbingo. Eli ne alkavat olla jo vähän elähteneitä, vaikka ovatkin ihan kivoja juttuja; kyllähän karkki on aina hyvää ja hauskat valokuvat on hauskoja. Kyllä meilläkin niitä karkkeja voi siellä jälkkäripöydässä tai iltapalalla olla, mutta mielestäni silloin ei kyseessä ole karkkibuffet vaan ihan vaan karkkeja tarjolla. Onhan niitä karkkeja ennenkin ollut, aikaa ennen karkkibuffetia. Toki jos aivan uusia ja ennennäkemättömiä trendejä tulee vuodelle 2016, niin tottakai käännän kelkkani. 😉 (sarkasmi)

Koristeita siellä ja täällä:

No ensinnäkin, mielestäni liialliset koristeet ovat vain turhia. Harva vieras niitä huomaa ja vaikka huomaisi, niin liialliset yksityiskohdat vievät huomiolta muilta yksityiskohdilta. Eli hienotkaan jutut eivät nouse esiin ja aiheuta wow-efektiä, jos aivan kaikki on koristeltu. Koristeiden tarkoitus mielestäni olisi koristaa, eikä olla itseistarkoitus. Less is more. Jos tykkäisin näperellä, niin toki niitä sitten olisi enemmän.

Teemahäät:

No tämä ei mikään inhokkijuttu ole, mutta meidän häämme ei tätä ole. Ympäripyöreä teemamme on vintage, mutta kuvaamassa lähinnä kokonaisutunnelmaa. En sen perusteella sanoisi häitämme kuitenkaan teemahäiksi. Vintageteemaiset jutut vain ovat kivoja ja kauniita, joten siksi niitä meillä on. (Syvällistä, eikö vain?)

Teemahäät ovat upeat (riippuen tietysti hieman teemasta), jos ovat toteutettu täysillä ja kaikki yksityiskohdat vieraita myöten ovat osa teemaa. Jos toteutus on jäänyt kesken, niin vaikutelma on vaan hassu ja nuhjuinen.  En viitsi muiden todellisista häistä tänne kuvia laittaa, mutta google kyllä antaa hyvin esimerkkejä. Lisäksi sen suunnittelu mihin asti yksityiskohdat korostavat teemaa, ja mistä asti yksityiskohdat alkavat elää omaa elämäänsä olisi haastavaa. Vaikka yksityiskohdat suunnittelisi tarkasti, niin väkisinkin osa tekijöistä jäisi vieraille näkymättömiin. Ja jos vieraat eivät tunne teema-aihetta, ei yksityiskohdat aukenisi heille kuitenkaan. Teemahäiden onnistunut toteutus vaatisi hurjasti aikaa ja vaivaa, joten siihen emme lähde.

111736-game-of-thrones-wedding-withou-rMhY

Talkoohäät:

Edit: Lisätäänpä tämä jälkikäteen.

Yksi mitä häämme eivät ole, on talkoohäät. Bongasin eräästä keskustelusta erään häitään viettäneen kuvaavan häitään kutakuinkin seuraavasti: ”meidän häämme olivat pienellä budjetilla tehdyt, kivat ja intiimit. Järjestelyitä ei liikaa stressattu, kaikki tehtiin yhteisvoimin. Mukavat talkoohäät niin sanotusti.” En tiedä oliko tuon kirjoittaja tosissaan, oletan kun noin kirjoitti. Mutta itselläni kyllä nousivat niskakarvat pystyyn. Meilläkin lähipiiri auttaa järjestelyissä, mutta aika kaukana se on talkoohengestä. Jos lähipiiri on itse ehdottanut, että ”hei tehän säästäisitte jos Kaija, minä ja Pekka tekisimme ruuat ja Minna-serkku ja Viivi olisivat tarjoilijoina ja Kaken bändi tulis soittamaan ja Ville sano, että mielellään kuvaa häät ilmaseks!” niin hieno  homma, eikä siinä mitään. 🙂 Mutta uskallan epäillä, että useimmissa tapauksissa se lähipiiri ei itse asiaa ehdota, eikä siinä vaiheessa kehtaa kieltäytyä kun kysytään.

Lisäksi olen lukenut näitä tarinoita, morsian pyytää apua leipomaan yhdessä kakku häihin, ja se muuttuu pian kolmeksi kakuksi yksin tehtynä ja seuraavaksi koko ruokien laittamiseksi muiden ”apureiden” kanssa ja häissä ollaankin näiden lisäksi tarjoilijoina. (Tämän tarinan uskon täysin todeksi kirjoittajan perusteella). Itse en todellakaan tuollaisissa talkoohäissä haluaisi olla mukana järjestämässä, joten en myöskään sellaista keneltäkään vaadi. Jos rahatilanteemme olisi sellainen, ettei häitä voisi järjestää ilman talkoovoimia, niin sitten siirtäisimme häitä tai pitäisimme vain kahvitilaisuuden.

Loppuun lisään vielä: nämä kaikki ovat mitä meidän häämme eivät ole, ei mielipiteitä siitä, millaisia häiden pitäisi olla! 🙂

Kuvat 1 2 3 4

9 kommenttia artikkeliin ”Mitä häämme eivät ole

 1. Loistava postaus – taas kerran! 🙂 Erityisesti tuo suomalaisten häätrendien paikallaan junnaaminen on suorastaan tragikoomista.

  ”Ei trendeissä sinänsä mitään vikaa, mutta harmi että ne parin vuoden takaiset trendit kiertävät yhä eivätkä ole siis erityisen trendikkäitä. Siis karkkibuffa, photobooth, jamikäsekolmasnytoli.” – Aamen! Nuo hää”trendit” ovat olleet trendikkäitä rapakon takana joskus kolme-neljä vuotta sitten, saapuneet Suomeen pari vuotta sitten ja nyt niistä ei näköjään päästä eroon ikinä 😀 Itsekään en halua karkkibuffettia tai photoboothia, vaikka ne näyttävätkin nykyään olevan pakollisia ohjelmanumeroita joka ikisissä häissä Hangosta Utsjoelle (tämän huomaa, kun katsoo vaikkapa FB:n erilaisia hääryhmiä)…. Muutenkin arvostan aidosti omaperäisiä, harkitsemalla suunniteltuja häitä, joissa näkyy morsiusparin persoonallisuus.

  Tykkää

  1. Ja aamen tälle. 🙂 Samaa mieltä, just tuota persoonallisuutta yritän peräänkuuluttaa. Omaperäisiä ja persoonallisia ratkaisuja ei uskalleta tehdä, ettei vaan mokattaisi. Vaikka lopputuloksena oikeasti ois vihdoinkin erilaisia ja persoonallisia häitä. En tiedä mikä syynä. Oisko kun Suomessa juhlakulttuuri on vähän hillitympi niin kerrankin kun on isot juhlat järjestettävänä niistä ei uskalleta tehdä omannäköisiä vaan ajatellaan, että niiden täytyy olla tietynlaiset ollakseen juhlavat. Onhan se sääli, että häihin mennessään vieraat tietää melkein 100% varmuudella häiden ohjelman ja rungon, vaikka siellä ois näitä ”yllättäviä” ohjelmanumeroita. Ja nytpä muistin ton kolmannenkin, eli hääbingon! 😀

   Tykkää

 2. Tosi hyvä postaus, voisin itse allekirjoittaa tämän kaiken! Ihanaa, kun joillakin on tulossa sellaiset häät, joissa on muutakin kuin:
  – morsiamella olkaimeton satiini-tafti-prinsessapuku jossa rinnan alla koristevyö tai paljetteja, valkoiset satiinikengät, pitkät hiukset auki kiharoilla ja tiara (+huntu)
  – ohjelmana hääbingo, karkkibuffet ja photobooth (ehkä morsiamen ryöstö ja siihen liittyen sulhasen runo/laulu)
  – KAIKKI on häiden teemaväreissä pöydän organzaliinoista ja pikkutimanteista sulhasen kravattiin ja lapsivieraiden hiuksiin (satuhäissä tämäkin!!)
  – virosta haetut alkoholijuomat joita juodaan suoraan tölkeistä pöydissä ja niitä on loputtomasti
  – Kirkko-ohjelma, hääohjelma, häänenäliinat, hääsaippuakuplat, häävessapaperit, häätarrat kengissä, hääkynät bingon täyttämiseen, hääsitäjatätä

  Näistä elementeistä näyttää hääryhmän ja blogien perusteella syntyvän yli 90% suomalaisten häistä tällä hetkellä! Varmasti tällaiset voi myös olla hääparin näköiset, romanttiset ja heille sopivat mutta ainakin itseä harmittaisi jos omat häät olisivat niin geneeriset että ainoana erona kaksien häiden välillä on pöytäliinan väri 😀 Minusta on ainakin ihanaa suunnitella millaiset häät sopii juuri meidän tyyliin ja persoonallisuuksiin eikä niinkään sitä mikä on nyt ”in” ta mitä ”kuuluu olla” 🙂

  Tykkää

  1. Kiitos kommentista! 🙂 Mukavaa, että meitä ”poikkeavia” löytyy. Tosiaan erona vain pöytäliinan väri useissa häissä! Tosin niissäkin ne kaksi kärkiehdokasta suosikkiväreiksi… Itseäkin huvittaa tuo, että osasta asioista ollaan todella tarkkoja (esimerkiksi se kumpaan käteen ranneketju laitetaan), mutta sitten on tosiaan tölkit pöydillä ja muuta ei niin juhlavaa. Mutta jokainen tottakai tyylillään.

   Tykkää

   1. Laura ja Henna, vähemmistöönhän me tässä kuulutaan, kun ei photobooth, karkkibuffet, hääbingo ja työväentalo karjalanpaistibuffetteineen kelpaa ja alkoholiakaan ei haeta etelänaapurista 😀 kauhistus!
    Ei siinä, olen kyllä ihan ylpeä siitä että kuulun meihin ”vähemmistömorsiamiin” jotka suunnittelevat aidosti oman näköiset ja -tyyliset häät 🙂

    Liked by 1 henkilö

 3. Ihan pakko olla pikkuisen eri mieltä ja silti samalla myös samaa mieltä. En voi sanoa että tietäisen hölkäsenpöläystäkään häätrendeistä, mutta minä esimerkiksi rakastuin photobooth ideaan jo vuosi sitten kun jotakin jenkkihömppähääohjelmaa katselin. Rakastan valokuvia ja valokuvausta joten koen että siinä kohtaa tuo on meidän näköinen juttu. Lisäksi itse en ole kyllä ollut ikinä häissä missä olisi mitään näistä suomessa junnaavista häätrendeistä, joten ainoa missä itse olen törmännyt niihin on hääblogit. Mutta joo, onhan se äkkiä aika tylsää jos kaikilla tuntuu samat ohjelmat olevan.

  Itsellä sitten taas on muutama inhokki juttu mikä myös löytyi listaltasi. Minä en halua mitään vieraita nolaavia mukahauskoja hääleikkejä koska vihataan miehen kanssa muutenkin kaikkia ihme seuraleikkejä. Tietenkin jotakin ohjelmaa pitää olla.
  Kovin haaveillaan lapsettomista häistä, mutta se on ikävä kyllä vähän kysymysmerkki vielä. Lisäksi kaikki häät missä itse olen ollut vieraana ovat olleet sellaisia seurantalo-vironjuomat-humppabändi-häitä ja se oli minulle sellainen juttu että niitä en halua. Siksi etsin meille erilaisen ihanan hääpaikan ja hääbändi tulee olemaan myös meidän näköinen ei-humppabändi. 😀

  Matkailuteemaa haluaisin häihin mutta en halua kokonaan matkailuteemahäitä. Joten siinä tullaan juuri kysymykseen, onko tyhmä ripotella teemaa vain vähän vai pitääkö se olla kaikki tai ei mitään.

  Haluaisin kuitenkin kysyä että mitä näiden kaikkien jälkeen jää jäljelle? Siis millä saatte sitä persoonallisuutta ja teidän näköä häihin kun tuntuu että kaikki ideat on joko huonoja tai kuluneita? 😀 Esimerkiksi juuri ohjelman suhteen yms.

  Tykkää

  1. Hei Elisa ja kiitos kommentista! 🙂

   Ikävää, että sait noinkin negatiivisen kuvan postauksesta. Tämä oli hieman sarkasmilla väritetty kirjoitus, ehkä se ei välittynyt kirjoituksestani tarpeeksi. 🙂 Kyseessä siis olivat nimenomaan inhokkijuttuni: eihän kaikki asiat jokaisen häissä voi olla tai jokainen tykätä kaikesta. Joku muu sanoisi, ettei todellakaan järjestäisi lapsettomia häitä tai häitä ilman boolia – jokaisella mielipiteensä ja jokaisella yhtä oikea sellainen. Tässä oli vain omani. 🙂 Toki aina parempi jos nämä aiheet herättävät keskustelua, tylsähän se olisi jo blogin sisällölle jos ei. 😀 Olen itse ollut häissä, joissa näitä trendejä on kiertänyt. Ehkä siksikin olen saanut niistä jo yliannostuksen.

   En ihan yhdy tuohon, että mielestäni _kaikki_ ideat olisivat huonoja tai kuluneita – kun puhuin vain kolmesta yleisimmästä tämän hetken häätrendistä. Uskon, että vaikka esimerkiksi karkkibuffetin ja hääbingon jättää häistä ulkopuolelle niin se ei persoonallisuutta vielä häistä vie.

   Mutta mitä meidän häissä sitten tulee todennäköisesti olemaan:

   – livemusiikki sekä vihkimisen aikana (sellonsoittaja) että juhlassa (paikkakunnan kehutuin bilebändi erityisesti tunnelman nostattamisessa)
   – taivaslyhdyt illalla vieraiden lähettäväksi (ja lupa-asia on kyllä tiedossa, ei pitäisi olla ongelma saada)

   (Osan näistä poistan kun olet lukenut, jotta tosiaan säilyy yllätyksenä) 🙂

   Tässä nyt muutamia, voi olla että kuulostaa tylsältä tai typeriltä ideoilta jonkun mielestä, mutta kuten sanoin – jokaisella mielipiteensä ja yhtä oikea.

   En tietenkään väitä, että häämme olisivat yhtään sen onnistuneemmat kuin kenenkään muunkaan häät. Tai, että häistä tulisi paremmat esimerkiksi ilman hääbingoa. En vain koe noita kolmea omakseni. Mutta kuten itse sanoit, jos koet, että photobooth on teidän juttu – niin toteuta ehdottomasti! Jos itse kokisin jonkin näistä olevan aivan meidän näköinen, niin tietenkin toteuttaisin sen miettimättä mitä muut ajattelevat.

   Ja matkailuhäät-teemaan keksisin paljon ihania ideoita toteutettavaksi, mielestäni se on kiva hääteema. Varmasti saatte siitä kivan ja toimivan. 🙂 Ja tuo ei ole teemaltaan vielä niin erikoinen (verrattuna esim. sirkusteemaisiin häihin), ettei sitä voisi toteuttaa kevyemmälläkin tavalla. Ensimmäisenä ideoiksi tulee mieleen kutsukortit lentolippu-tyylillä, pöytien nimeäminen lempimatkakohteilla, vieraskirjaksi karttapallo, vieraat saavat äänestää matkakohteenne eri vaihtoehdoista (me mietittiin tätä vaihtoehdoksi), menu-listalle eri maiden erikoisuuksia jne ja muuten häät sitten ”normaalilla” kaavalla.

   🙂

   Tykkää

   1. Terve!

    Kiitos ihanan perusteellisesta vastauksesta 😀 Joo omakin kommenttini oli suotta negatiivis sävytteinen, en sitä silti sellaiseksi tarkoittanut todellakaan 🙂 Enemmän juuri tuli vaan mieleen postausta lukiessa että mitä jää jäljelle kun tavallaan oli jo niin monta juttua ja siis myös siksi kysyin, että itse olen samalla linjalla monen asian kanssa.
    Ymmärrän hyvin tuon että iskee sellainen että NÄITÄ-EI-AINAKAAN-MEIDÄN-HÄIHIN, koska juuri sellainen tunne minulle on tullut monesta jutusta sukulaisten seurantalo häissä vuosien saatossa. Siksi juuri miehellekin sanoin heti alkuunsa, että vaikka maksaisi vähän enemmän niin en vain yksinkertaisesti halua mitään seurantaloa. Ja en nyt tarkoita että niissäkään on mitään vikaa, se on vaan sitten taas minulle sellainen mitä olen nähnyt kaikissa häissä. Minulla ei montaa ystävää ole ketkä naimisiin olisivat menneet, joten ehkä siksikin sukulaisteni häät ovat äkkiä olleet toistensa kaltaiset.
    Sitten taas kun tässä aloin häitä järkätä niin ekaksi omaan korvaan iski positiivisesti kyllä kaikki ajatukset hääbingosta photoboothiin, sillä niitä en ole missään nähnyt oikeasti ja tiedän myös etteivät juurikaan ystäväni tai sukulaisenikaan, koska lähivuosina ei ketään ole mennyt naimisiin. Siksi minulle se kuulosti sellaiselta uudelta ja hauskalta jutulta perinteisten hääleikkien sijaan. Mutta pitää katsoa mihin sitä sitten lopulta päätyy vaikka photobooth on ihan varma juttu, hih 🙂

    Mutta teidän ideat kuulosti mahtavilta, erilaisia ja persoonallisia 🙂 Joitakin noista olen itsekin miettinyt vähän soveltaen, mutta en viitsi tähän kirjoittaa että mitä, jos haluat tosiaan pitää vähän salassa osaa ohjelmasta 🙂

    Mutta sinulla on todella ihana blogi ja tykkään että uskallat sanoa mielipiteesi suoraan 🙂 Jään kyllä ehdottomasti lukemaan. Ja kiitos vinkeistä matkailuteemaan 😉 Saattaa olla että se toteutetaankin.

    Tykkää

   2. Heh joo, tulihan tuohon tuota tekstiä. 😀 Mutta hyvä, että molempien näkökulmat tuli nyt perusteellisemmin selville. 🙂 Kiitos siis kun jaksoit omaakin näkökulmaasi selvittää tarkemmin. Ymmärrän mitä tarkoitat. Jos uskotte, että nämä toimii teidän häissä ja ennen kaikkea haluatte itse ne niin sittenhän ne tottakai kannattaa järjestää! Jos joku näistä pitäisi valita, niin itsekin sen photoboothin ottaisin. Siinä on kuitenkin vieraille kaikkein eniten tekemistä ja viihdykettä, ja sehän se on pääasia että vieraat viihtyvät. 🙂

    Ja oot siinä ihan oikeassa, että tässä kun selaa hääryhmiä ja -blogeja niin kaikista suosituimmista hääjutuista tulee yliannostus ja senkin takia tuntuu niin kuluneilta. Oikeasti harva vieras kiertää häitä joka vuosi. Etunsa kun järjestää häät nuorena, pääsee toteuttaa ne parhaat ideat kun ne on vieraille vielä tuoreita! 😀

    Kiitos kommenteista! Kiva, että tykkäät blogista ja tyylistäni. 🙂 Parasta tässä hommassa on kyllä saada kommentteja, olivat ne sitten kriittisiä tai kehuvia. Jokaisella häiden järjestäjällä on kuitenkin se oma makunsa, joten on vähän haastavaakin pitää oma persoonansa, mutta toisaalta olla suututtamatta ketään omalla kärkkäydellä. Tosi kiva siis kuulla, että ainakin osalle uppoaa nää suorat mielipiteet. 😀 Kiva, että jäät seuraamaan ja kommentoi toki jatkossakin (olit sitten samaa tai eri mieltä)! 🙂 Käyn myös kurkkimassa sun blogia ja hääjärjestelyitä sieltä. 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s