Miksi naimisiin (isolla budjetilla)?

Miksi naimisiin (isolla budjetilla)?

Taannoin tuli puhetta puolitutun, naimisissa olevan henkilön kanssa häistä ja hän totesi, ettei todellakaan ole sellainen, joka hössöttäisi häistä ja laittaisi niihin 15 000 euroa (totesin väliin, että itse sitten varmaan olen juuri sellainen 😀 .) Perusteluksi hän antoi sen, ettei koskaan voi olla varma tuleeko ero ja sitten harmittaisi ne hukkaan menneet rahat. Tästä itselleni hieman hämmentävästä kommentista inspiroituneena päätin tehdä vakavahenkisen postauksen siitä, miksi me haluamme mennä naimisiin melko nuorella iällä ja vieläpä käyttää häihin sen 10 000 euroa. Tässä postauksessa esittelen tietenkin vain omia ajatuksiani, Juholla omina perusteluina luultavasti ainakin ruuanlaittotaitoni 😉 (Olen tainnut kokata Juholle ehkä kolme kertaa koko suhteen aikana… Sen täytyy siis rakastaa mua ihan tosissaan 😀 ❤ )

Miksi siis naimisiin?

Tähän on aika helppo vastata: olen yhdessä henkilön kanssa, jota rakastan ja jonka kanssa haluan loppuelämäni olla. ”No niin ovat sadattuhannet muutkin ajatelleet ja eronneet, joten mistä sen tietää että se kestää? T. realismi” No eihän sitä tiedäkään että se kestää, mutta mitä tässä maailmassa voi muutenkaan tietää. Sen riskin olen kuitenkin valmis ja halukas ottamaan. Eikä kyse olekaan siitä, uskonko sen kestävän vaan haluanko sen kestävän. Todellakin haluan. Ja sen uskon olevan avainasemassa siihen, että kestääkö suhde vai ei. Välillä ihmisten puheista saa sen käsityksen, että toisilla vaan käy epäreilusti hyvä säkä kun he sattuvat kohtaamaan sen sopivan puolison. Itse en oikeastaan ole samaa mieltä. Hyvää säkää on mielestäni se, että sen toisen kanssa kohtaa se ensimmäinen katse, mutta kaikki siitä eteenpäin on työn tulosta – toisilla helpomman ja toisilla vaikeamman.

Kun olemme päättäneet mennä naimisiin, olen valinnut tuon miehen kaikki hyvät mutta ennen kaikkea ne huonot puolet, ja tiedän hänen tehneen samoin. Ja sehän tässä onkin huippua 🙂 Valinta naimisiinmenosta on myös osoitus siitä, että se toinen saa olla just sellainen kuin on, iteppä on sen valinnut ja ihan tietoisesti harkinnut. Meidän tarina -postauksessa kerroin, että sanoin Juholle asiaa harkittuani ja mietittyäni, että hän voi halutessaan kosia jos/kun haluaa. Jonkun mielestä epäromanttista, mutta mielestäni järkevää. Kosinta ja naimisiinmeno ei siis ollut vain itsestäänselvä jatkumo suhteen etenemiselle, vaan harkittu päätös viettää loppuelämä yhdessä.

Olisimme voineet mennä naimisiin myöhemmin vakaammalla budjetilla, mutta opintojen jälkeiseen aikaan olisi kolme vuotta. Liian pitkä aika! Tuolloin olisimme olleet yhdessä 8 vuotta. Ja naimisiin haluamme siis ehdottomasti ennen lasten hankintaa. Vaikka nykyään onkin varmaan yleisempää mennä naimisiin lasten hankinnan jälkeen, koen itse tärkeäksi mennä naimisiin ennen sitä, ehkä jotenkin romanttisemmaksi. Jos lapsi(a) hääparilla jo on, koen naimisiinmenon ennen kaikkea loogisena ja järkevänä ratkaisuna, en niinkään romanttisena. Jos hääparilla ei ole lapsia ennestään, koen sen naimisiinmenon jotenkin vahvempana osoituksena halusta elää yhdessä. Ja toki tämä vain oma käsitykseni omasta elämästäni ja näkökulmasta käsin. Jos meillä lapsi jo olisi, en varmasti kokisi että rakkautemme olisi jotenkin vähemmän romanttista vaikka naimisiin menisimmekin vasta lapsen saannin jälkeen. Ja tiedostan, etteivät kaikki edes halua mennä naimisiin, oli lapsia tai ei. 🙂

Olimme jo aiemmin puhuneet, että kun kihloihin mennään niin häät ovat 1-2 vuoden kuluttua siitä. Mitäpä siis meni ja kosi 🙂 Ja omalta osaltani odotan jo kovasti sitä, että olen ihan virallisesti tuon miehen vaimo, joka myös on mielestäni maailman kaunein sana 🙂 Itselleni se hääjuhla on tottakai tärkeä, mutta oikeasti tärkeämmäksi koen sen, että olemme ihan virallisesti mies ja vaimo. Itselleni se naimisiinmeno ei siis todellakaan ole vain pala paperia ja syy järjestää hienot juhlat.

Ja miksi sitten haluamme maksaa häistä niin paljon?

Naimisiinmenon syynä pidän siis sitä, että haluan virallistaa suhteemme, vaikka se vähän höntiltä kuulostaakin. Sen sijaan hääjuhlan järjestämisen tärkeimpänä syynä pidän toisaalta traditiota, kyllähän se varmaan tuntuu virallisemmalta kun sitä on juhlistanut kunnolla. Ja toisaalta, haluan juhlistaa elämäni tärkeintä päivää elämäni tärkeimpien ihmisten kanssa. Ja siitä päästäänkin siihen, miksi ne häät sitten maksavat niin paljon. Se joka väittää, että hääjuhla järjestetään hääparia varten, on kyllä niiin väärässä 😀 Moni hääpari pääsisi murto-osalla budjetista, jos järjestäisi hääjuhlan itseään varten. Tokihan hääjuhla on meidän näköisemme, mutta silti se on kyllä vieraille suunnattu.

Jos vuosi sitten olisi kysytty budjettiamme olisi se ollut sen 4-5 000e. Mutta nyt kun alkaa sitä hääjuhlaa miettimään ja hoksaa, että sitä rahaa oikeasti menee jos haluaa muutakin ohjelmaa kuin ruokaa+juomaa niin ei se 10 000e enää tunnu niin isolta summalta. Elämä on valintoja ja häät on nyt tällä hetkellä meidän valinta, ei kai siinä sen kummempaa 🙂 Ja jos mietin tuota johdannon kommenttia, niin jos liittomme päätyisi eroon, niin en kyllä silti katuisi rahanmenoa. Toiste en varmasti järjestäisi tällaisia ”prinsessahäitä (tai välttämättä häitä lainkaan) joten parempi että ne olisi nyt kerran koettu.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s