Kaasojen (puhvihiha)mekoista

Kaasojen (puhvihiha)mekoista

The truth

Kun kaasoaiheeseen päästiin niin nytpä samaan syssyyn kaasojen mekkopohdintaa. Esimerkiksi sille kaasolle, joka ei budjetti-postauksesta muista muuta kuin maininnan puhvihihoista.

Kaasojen mekkojen ja asusteiden valinta jakaa hääryhmissä selvästi mielipiteet. Osa on sitä mieltä, että morsiamella ei todellakaan ole oikeutta vaikuttaa kaason tyyliin, varsinkaan jos ei itse maksa esimerkiksi kaason koruja. Osa taas on sitä mieltä, että morsiamen mielipidettä täytyy kunnioittaa, sillä onhan kaaso tehtävään lupautunut. Itse kannatan ehdottomasti tuota jälkimmäistä mielipidettä. En ymmärrä keskustelua siitä, ettei ”kaaso ole mikään morsiamen asuste” ja siksi hänen pukeutumiseensa ei saa vaikuttaa. Jos sanon, että kaasoille ei isoa statement-kaulakorua niin en koe, että se on kaason vapauden rajoittamista. Kyllähän häiden esimerkkimaassa Amerikassakin kaasot ja morsiusneidot näyttävät keskenään pieneltä kaasoarmeijalta, joten en ymmärrä miksi se täällä Suomessa on niin kauheaa jos kaaso ei saa sitä ominta tyyliään hääpäivänään toteuttaa vaan joutuu esimerkiksi laittamaan tukan kiinni vaikka yleensä se on auki. Tietenkin sen ymmärrän, että jos morsian vaatii ostamaan jotain niin silloin morsian sen myös maksaa, mutta se on aivan eri asia kuin tässä käsitelty.

Itse kaasona ollessani pidin täysin selvänä sitä, että morsian valitsee tyylimme mekkoa ja kampausta myöten. Morsian itse sen sijaan oli sitä mieltä, että ei se niin justiinsa ole. Mutta itse ajattelin, että saman henkiset tyylit näyttävät paremmilta juhlapäivänä ja kuvissa, kun kuitenkin paljon vierekkäin seisomme, joten yritin mahdollisuuksien mukaan kysellä toiveita tyylistämme. Suoraan sanoen, itselleni olisi ollut helpompaa jos morsian olisi suoraan valinnut tyylimme (esimerkiksi kevyt meikki, hiukset kiinni, pelkät korvakorut, tällainen mekko) eikä itse olisi tarvinnut miettiä.  Helpompaa olisi ollut, jos yksi ihminen olisi ohjeistanut kaikki, eikä niin että neljä ihmistä miettii keskenään. Mutta koska kyseessä ei ollut minun vaan morsiamen häät, niin sillä tietenkin mentiin mitä morsian sanoi (tai oli sanomatta). 😀

Mutta asiaan

Teemaväreinä ovat siis roosa, kulta, valkoinen, ruusukulta ja beige (ja kaikki siltä väliltä). Koska haluan vaikuttaa mekkojen ulkonäköön ja väriin koen myös järkeväksi ja reiluksi, että maksan ne.

kopiokuva1

Mekkojen ei tarvitse olla samanlaiset, eikä toivottavasti olekaan. Viime kesänä meillä kaasoilla oli sama väriteema, mutta kaikilla eri sävyiset, eri materiaalista ja erilaiset mekot. Toimi mielestäni hyvin 🙂 Turkoosi väriteema oli melko haastava, mutta uskon että roosa-beige -akselilla omiin häihini löytyy mekot melko helposti. Jos vaate- tai nettikaupoista ei sopivia vaihtoehtoja löydy, niin yksi vaihtoehto voisi myös olla kuvassa vasemmalla oleva infinity-dress, jonka idea on siis sen solmiminen monella eri tapaa (myös nimellä convertible dress). Näin kaikilla voi olla periaatteessa sama mekko, mutta eri solmimisella mekosta saisi kaikille erilaisen. Kuvan mekon teki ystäväni sisko, joten suhteellisen helppotöinen ja edullinen olisi myös.

il570xN60709589393sf

Pituus saisi olla maxi: pituus tuo juhlavuutta ja toisaalta keskellä talvea kivempi päällä. Tässä muutama Zalandolta, joita edullisempina versioina hyvinkin voisin ajatella kaasoilleni.

LA021C02K-J11@12 LA021C024-J11@14LM121C08K-H11@14

1 2 3

Onneksi edullisempia versioita löytyy esimerkiksi ebaystä ja etsystä. Josta varsinkin jälkimmäisestä kaikkea muutakin ihanaa. Tästä esimerkiksi infinity-dress etsystä hintaan 40 euroa ja värisävyn voi valita itse.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s