Cocktail hour

Cocktail hour

Edellisessä postauksessa mainitsin, että valitsemaamme siunauspaikkaan saisi mahdollisesti haaveilemani cocktail hour -tilaisuuden. Kyseessähän on siis erityisesti amerikkalaishäissä suosittu ja melko vakio häiden ohjelmanumero. Eli siis vihkimisen jälkeen, ennen kuin hääpari saapuu juhlapaikalle, on juhlapaikassa tarjolla cocktaileja (+ hääparin nimikkodrinkki) ja alkupaloja. Itse ruokailu on sitten vasta tämän jälkeen. Ideana siis, että vieraat tutustuvat rauhassa juhlapaikkaan ja toisiinsa. Ja lähde tosiaan Hennapedia, että jos tälle tilaisuudelle on syvällisempi merkitys niin saa valaista. 😀

GrandRapids-Michigan-Wedding-42

Itse tykkään cocktail hourin ajatuksesta, koska A. alkupalat on parhaita (voisin ottaa häiden menuksi pelkkiä alkupaloja) ja B. mielestäni tuollainen tilaisuus murtaa kivasti jään toisilleen melko tuntemattomien vieraiden kesken ja C. idea on kuitenkin vielä melko tuore suomalaisissa häissä. Ja siis muutenkin, mitä huonoa voi olla cocktaileissa ja alkupaloissa? 😀 Ja jos ajatus kuulostaa liiaksi pönötykseltä, niin voihan tätäkin ideaa varioida oman teeman mukaisesti.

summers-wedding-cocktail-hour-friends-at-table

Alunperin kysyin juhlapaikastamme Louhesta mahdollisuutta tällaisen järjestämiseen. Louhessa ei myyntipäällikön mukaan koskaan ole ollut tällaista tilaisuutta häissä, joten ihan suoraan hintaa hän ei osannut tällaiselle sanoa, mutta arvio oli noin 8-10e/hlö, ja luulen että tähän kuului vain alkupalat eikä siis mitään juomia. Eli noin 500 euroa. Hieeman liikaa kuitenkin tällaiseksi ”hei tuollainen olisi kiva” -ideaksi. 😀 Ja siksipä tavallaan hautasimme tämän ajatuksen. Mutta nyt kun siunauspaikaksi varmistui Joensuun taidemuseo, niin idea heräsi taas eloon. Miljöö olisi ainakin loistava. Vuokraukseen kuuluu siis taidemuseon juhlasali ja lisäksi sen edustavan käytävä. Ja vieraat tietenkin voisivat kulkea museossa muutenkin, mutta näyttelyhuoneisiin ei juomien kanssa saisi mennä. Lisäksi mietimme, että kuvat koko vierasjoukosta voisi ottaa taidemuseon juhlasalissa, joten näin ollen vieraat joka tapauksessa jäisivät hengailemaan taidemuseoon ennen siirtymistä juhlapaikalle, joten cocktail hour sopisi tilanteeseen ja seurusteluun hyvin.

juhlasali

Mutta miksi sitten vielä mietimme? Noh, ensinnäkin

  1. Käytännön järjestelyt. Cocktailit (vaikka kyseessä olisi vain kuohuvaa) vaatisi todennäköisesti reissun Tallinnaan, vaikkei sitä olisi paljoa (eikä voisi ollakaan, koska osa siirtyy juhlapaikalle autolla). Ja valitsimme ravintolahäät ja sen A-oikeudet osaksi juuri sen takia, ettei ”viinaralliin” olisi tarvetta. Eli siis lisästressiä siitäkin.
  2. Lisäksi käytännön järjestelyt ruuan suhteen. Cocktail-palojen ei tarvitsi olla mitään erikoisia luomuksia, mutta kuka ne tekisi/mistä ostettaisiin, kuka ne tarjoilisi, kuka huolehtisi esillepanosta ja kylmäsäilytyksestä. Taas lisästressiä ja käytännön järjestelyitä ja tietysti lisäkustannuksia.
  3. Ja vielä, miten tilanne etenisi siunauksen jälkeen? Yleensähän tässä välissä siunauksen jälkeen tulisi riisi/saippuakuplat/meidän tapauksessa tähtisadetikut. Olisiko siirtyminen hassu siunauksesta suoraan tällaiseen tilaisuuteen, joka on samassa tilassa? Ongelmaahan ei olisi, jos cocktail-tilaisuus olisi Louhessa, jossa ruokailukin ja illan loppuohjelma on, mutta toimiiko se näin päin kun siirtyminen juhlapaikalla vasta tämän jälkeen? Toisaaltahan voisimme tehdä niin, ettemme ns. näyttäydy lainkaan cocktail hourin aikana vaan otamme rauhassa kuvat toisessa tilassa sillä aikaa kun vieraat seurustelevat ja me tulemme mukaan vasta Louhessa.
  4. Ja yksinkertaisesti, onko tämä liian säätämistä, että lopulta idean miinuksia on plussia enemmän? Onko se vaikeaa, että tässä välissä on vielä siirtyminen juhlapaikalle ja se katkaisee tilaisuuden? Mielestäni toisaalta ei, voisin kuvitella, että tämän jälkeen juhlapaikalla tunnelma on vapautuneempi ja ohjelma voi jatkua ”suoraan” eikä ns. totutun kaavan ja tutustumisen kautta.

Noh näitähän ehtii toki pohtimaan tässä, eikä nämä nyt niin pahoja olleet etteikö se voisi toteutua. 🙂 Turhahan tätäkään on miettiä siitä näkökulmasta, että onko tämä liian säätämistä normaaleihin häihin verrattuna. Tylsäähän se on jos kaikki häät ovat samanlaisia ja jos tämä on liian vaikeata sen takia, koska vieraat ovat tottuneet tiettyyn kaavaan: kirkko, riisit, juhlapaikalle, ruokailu, puheet, kahvit, häätanssi, booli, täti humalassa, jatkot, kotiin. Kyllähän häistä voi tehdä omanlaiset, eikä kaavan tarvitse olla totuttu vaikka se vaatisikin hieman järjestelyitä.

Vaikka tottakai ensimmäisenä mietimme vieraiden näkökulmaa on tärkeää, että päivä on kuitenkin meidän näköisemme. 🙂 Ja jos minä olisin vieras, niin ehdottomasti haluaisin cocktail hourin. 😉

Cocktail hour talviteemalla

Cocoa-Rustic-Bar Cocoa-Vintage-Christmas

winter-wedding-decor-inspiration-4

Kuvat 1 2 3 4,5,6

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s