Hääpukuhaaveilua

Hääpukuhaaveilua

Muhkea A-linjainen satiinipuku enää ole monelle se hääpukutrendin nro 1 (onneksi!), vaan itsekin monien muiden tapaan olen hurahtanut kapealinjaisiin pitsisiin pukuihin. Itse tykkään vintage-henkisistä kapealinjaisista puvuista, jossa saisi mielellään olla olkaimet ja selkä syvään uurrettu. Ulkonäön lisäksi tällaisessa puvussa on mielestäni tärkeää käytännöllisyys, kapealinjainen puku on mukavampi päällä eikä helmaa tarvitse toivottavasti ihan niin paljoa varoa, olkainten takia pukua ei tarvitse olla koko ajan nostelemassa ja varomassa milloin vilahtaa.

Haulla ”wedding dress vintage” löytyy paljon hyviä vaihtoehtoja (Kuvat). Näistä ensimmäinen ylhäältä ja keskimmäinen alhaalta kolahtavat eniten, vaikkei jälkimmäisessä olkaimia olekaan. Ne on kuitenkin suhteellisen helppo jälkeenpäin ompelijalla lisätä. Kuten myös selkäosan kavennus ja muut muutokset ovat melko helposti hoidettavissa. Onnistuupa taitavalla ompelijalla ja mekon sen salliessa nyörityksen muuttaminen napitukseksi ja muut isommat muutokset.

Onneksi pitsipukujen suosio on noussut, lisääntyypä niiden second hand -myynti ja todennäköisyys löytää sellainen hieman edullisemmin käytettynä. Kuten itse aiemmin jo mainitsin, ei itselläni ole mitään ongelmaa käytetyn puvun suhteen. Sen sijaan vuokrata en pukua halua. Lähinnä, koska vuokraamisen ja ostamisen välillä ei niin suurta hintaeroa ole.

Pitsipuvut ovat yleensä huomattavasti kalliimpia kuin satiiniset hääpuvut, harvemmin alle 1000 euron löytää pitsistä pukua, usein ne ovat noin 1600 eurosta ylös päin. Hääryhmissä on vinkkailtu Eestin hääpukukaupoista, joista samat hääpuvut kuin Suomesta löytyvät jopa puolet edullisemmin. Toki Suomen kalliimpiin hintoihin on omat syynsä (palkkataso, vuokrat, jne), mutta kyllä useiden satojen säästö houkuttelee. Joten ensisijaisesti siis etsin pukua käytettynä hääkirppareilta ja torista, jos ei sieltä löydy niin viimeistään syksyn alennusmyynneistä ja jos ei vieläkään, niin suuntaan todennäköisesti Eestiin etsimään. Mitään kiirettä puvun löytymisestä en vielä kuitenkaan ota, mitäpä sitä kaappiin pölyyntymään. Aika moni morsian myös hääryhmissä harmittelee kun se kaapissa oleva puku ei enää myöhemmin kolahdakaan, joten turha siis senkään takia hätäillä sen kanssa, vaan ostaa vasta sitten kun se oikea on löytynyt.

Toisaalta puvun hankkiminen mahdollistaisi asusteiden ja kampauksen suunnittelun. Ja jos pukua ei hääliikkeen varastossa ole, voi sen toimitus kestää joissain paikoissa jopa 6kk. Eli tähän on syytä varautua vaikka häihin olisi reilusti aikaa. Mutta syksyllä syys-lokakuussa pitäisi siis olla vielä ihan hyvin aikaa, no panic siis! 🙂

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Hääpukuhaaveilua

  1. Mullekin tulee todennäköisesti kapealinjainen pitsipuku, mutta ehkä ilman olkaimia.Milloin olet menossa kokeilemaan mekkoja? Olisi kiva nähdä kuvia, jos myymälässä saa kuvata 🙂

    Tykkää

    1. Joo katsoinkin sun sovituskuvia, tosi kauniita mekkoja oli 🙂 Varmaan syksyllä vasta ostan mekon, kärkyn alennusmyyntejä 😀 Mutta voi olla että kesällä käyn kokeilemassa jo, että tietää sopiiko itselle edes nuo mekot joista haaveilen 🙂 Ja ehdottomasti tulee kuvia blogiin jos vain saa kuvata!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s