Juhlapaikasta – Louhi

Juhlapaikasta – Louhi

Kävimme toissa viikolla kirjottamassa alustavan sopimuksen juhlapaikasta. Lopullinen sopimus kirjoitetaan ensi syksynä, kun vuoden 2016 menuhinnasto ja menu on selvinnyt. Mutta käytännössä homma siis pläkki 🙂 Paikalla tapasimme Louhen myyntipäällikön, ja hän oli kyllä mukava ja rempseä nainen.

Koska näissä asioissa ei voi olla liian tarkka, olin valmistautunut tapaamiseen parisivuisella listalla kysymyksiä, joita olivat muun muassa:

  • Mitä hintaan sisältyy ja miten hinta muodostuu?
    – Mm: majoituksemme, servetit, kynttilät, alkoholiannosten hinta?
  • Vieraiden majoitus (kiintiö)?
  • Kuka hoitaa järjestelyt ja siivouksen?
  • Tarjoilijoiden määrä?
  • Parkkipaikat?
  • Peruutusehdot?
  • Laskutus, milloin ja minkälaisissa erissä?
  • Milloin lopullinen kirjallinen sopimus tehdään?
  • Millaisia muutoksia mahdollista tehdä menuun ja erityisesti hääkakkuun ja vaikutus hintaan?
  • Onko ravintolaan mahdollista tuoda mitään omia ruokia/juomia, esim herkkubuffet?

Päällimmäiseksi fiilikseksi tapaamisesta jäi, että todennäköisesti mistään turhista pikkuasioista ei tarvitse vääntää. Luotan sen verran hyvämaineiseen ja kehuttuun ravintolaan, ettei ihan kaikesta tarvitse hätäillä. Jos kyseessä olisi ollut pitopalvelu, olisi kysymyspaperinivaska ollut varmaan kuusisivuinen. Esimerkkinä viime syksyn häät, joissa pitopalveluun kuuluneella päällä Ed Hardyn huppari. Eipä ennen tuota näkyä olisi tullut mieleen varmistaa, että osaahan henkilökunta pukeutua asianmukaisesti. 😀 Ainut lopullinen huolemme oli ravintolan eteen aurattu lumikasa, joka ikävästi näkyi ikkunoista. Ehkä vähän nipottamista, mutta toisaalta Louhen ”juttu” on isot ikkunat ja niistä avautuva maisema. Joten hölmöähän sitä on pilata tuollaisella. Mutta kuulemma auraus järjestetään ensi vuonna sivumpaan, ei siis huolta. 😉

Tunne ravintolahäiden helppoudesta vahvistui: varauksella saimme hoidettua kerralla cateringin  ja juomapuolen. Lisäksi menun (n. 43e/hlö) ja varausmaksun hintaan (100e) kuuluvat myös kynttilät ja servetit, henkilökunta (tarjoilijat ja ruuan valmistus), siivous ja oma majoituksemme. Aika monta kärpästä siis. Ja vaikka tosiaan kyseessä ravintolahäät, on ravintola ja koko rakennus täysin meidän yksityiskäytössä, eikä ohikulkijoita ole sillä alue on sivussa kaikesta muusta.

Lisäksi noin 400 metrin päässä juhlapaikastamme on Huhmarin tanssiravintola, jossa esiintyy aina lauantaisin bändi klo 02 saakka. Voi siis olla, että muutamme oman bändisuunnitelmamme kevyempään versioon (esim. mies ja kitara -tyyppiseen ratkaisuun). Todennäköisesti kuitenkin suurin osa vieraista siirtyy sinne jatkamaan iltaa sen jälkeen kun varauksemme Louhessa päättyy klo 00, joten mietimme onko ”tuplabändi” illaksi turhaa. Livemusiikkia kuitenkin haluamme siunauksen, ruokailun ja ainakin häätanssin ajaksi, joten jokin musiikkiratkaisu on etsittävä. Siitä sitten myöhemmin lisää.

Hintaa A-oikeudelliseen paikkaan tuo lisää juomapuoli. Tähän uppoaa noin 1300e (sis. alkumalja, kaksi kaatoa viiniä, avecina konjakki/likööri). Louhessa on janoisille vieraille onneksi baari, josta vieraat voivat omakustannehintaan juomaa nauttia. Mielestämme tämä on hyvä ja meidän näköisemme ratkaisu: itse käytän alkoholia kohtuullisesti ja J ei senkään vertaa, joten mielummin panostamme muuhun ohjelmaan kuin booliin. 🙂 Eikös se suomalaisissa häissä melkein ohjelmanumerosta mene.

Oikeastaan ainut harmitus ravintolahäihin liittyen on se, ettei paikalle voi tuoda omia juoma- tai ruokaratkaisuja (ainakaan kovinkaan kattavasti).

Original-Birds-Party-Romantic-DIY-Wedding-Drink-Station-21_s4x3_lg

carnivalstyledrinks

Oishan nuo vain niiin söpöjä juttuja. Karkkibuffet (tai vastaava) on kuitenkin mahdollinen, joten ehkä siitä sitten saisi rakennettua tällaisen vastaavan jutun.

Loppuun vielä muutama kuva juhlapaikalta. Kuvissa ei pöytäliinoja tai tuolihuppuja, joten aika karultahan paikka omaankin silmään näyttää. Mutta varmasti paikasta saa todella kauniin, varsinkin hämärän aikaan kun seinillä ja pöydissä palaa tuikut ja pöydissä on koristukset. Louhessa siis kaksi puolta, ravintola toisessa ja toisessa tila vapaampaan ohjelmaan, esimerkiksi bändille.

huhmari_deblued_brigher

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

9c237dc93140a67d0b663025456045cadbf879b7

Alla kuva juhlatilasta vapaammalle ohjelmalle

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja lopuksi pahamaineinen lumikinos:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos ette kinosta huomanneet, niin bridezillatauti ei varmaan vielä vaivaa. Odottakaas vaan! 😀

Loppuun lisään vielä Louhen vuoden 2015 menun, josta saa osviittaa millainen se voisi vuonna 2016 olla:

 Louhen juhlamenu 2015

Vihersalaattia

Hedelmäistä broilerisalaattiaSavuporoa paahdettujen luomukaurahelmien ja kasvisten kera
Omenaista sienisalaattia
Katkarapumoussea

Nurmeksen Kalan graavattua lohta
Lähituottajan palvattua porsaan niskaa
Siemensekoitusta, mangochutneytä ja talon salaattikastiketta

Kiviarinaleipää ja levitettä

Yksi lämmin ruokavaihtoehto seuraavista:

1. Kokonaisena kypsennettyä porsaan sisäfileetä, viidenpippurinkastiketta, perunalisäkettä
2. Ylikypsää häränpaistia, smetanapippurikastiketta
3. Pestomarinoitua broilerinfileetä, piparjuurivalkoviinikastiketta, perunalisäkettä
4. Pitkään haudutettua lammashöystöä, pitaleipää ja tsatsikia

Lisäkevaihtoehdot:

  • Valkosipuliperunat
  • Kermaperunat
  • Lohkoperunat
  • Freesattu villiriisi
  • Ohrahelmet

Kaikki vaihtoehdot sisältävät lämpimän kasvislisäkkeen kauden vihanneksista

Kahvia, teetä, mehua

Täytekakkua tai suklaafondat marinoitujen marjojen kera

Hinta:
42.- / hlö / aikuinen
21.- / hlö / 5-15v.
16.- / hlö / 2-4v.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s