Valokuvaaja – check!

Valokuvaaja – check!

Juhuu, meillä on valokuvaaja!! Kiinnostuneet voi kurkata kuvaajan sivut

http://www.markolaukkarinen.com/

Marko Laukkarinen löytyi facebookin Häät kuviksi -ryhmästä. Suosittelen laittamaan sinne ilmoituksen, jos kuvaaja etsinnässä. Suurin osa kuvaajista kylläkin linkittää vain nettisivunsa (joissa kaikissa ei edes hinnastoa esillä) julkaisuun, jolloin itse täytyy vielä kysyä sitten tarjous heiltä erikseen. Mutta on se silti googlailua nopeampaa, kun heti tietää onko valokuvaaja A. halukas tulemaan ja B. vapaana sinä päivänä. Ehdokkaita löytyi sitä kautta monta: osa hyviä, osa parempia ja osa ei niinkään. (Yksi esimerkiksi laittoi viestiä tulevansa mielellään kuvaamaan talvihäämme ja vilkaisinkin sitten hänen julkisen facebook-seinänsä, jossa kuvaaja harmitteli tulevia -10 asteen talvikuvauksia ja toivoi tuollaisina hetkinä lottovoittoa. Ei-niin-hyvää itsensä markkinointia. 😀 ) Mutta ainakin ryhmän ansiosta tarjonta selkiytyi ja vertailu oli helpompaa. Ja yllättävän helposti ”se oikea” kuvaaja sitten kolahtikin, Markon tyyli nappasi heti. En ollut oikeastaan edes ajattelut kuinka erilaisia ja omanlaisia tyylejä kuvaajilla on. Suosittelen siis reilusti vertailemaan eri kuvaajien portfolioita ennen valintaa.

Valokuvaaja on monella se, mihin haluaa panostaa: ”häistä ei jää kuin sulhanen, sormukset ja valokuvat” on varmasti monelle morsiamelle tuttu klisee. (Itse lisäisin listaan myös laskut, niin ei se totuus kaiken kimalluksen keskellä unohdu.)

Mutta siis, tottahan on että valokuvat jää yhdeksi tärkeimmistä muistoista. Valokuvaaja maksaa joka tapauksessa vähintään 500e, josta ei kuvaajalle paljoa voittoa jää ja usein ”peruskuvaajakin” maksaa 700-800e. Monelta morsiamelta, joka on maksanut valokuvaajasta sen 500e voi rivien välistä kuulla, että se on mennyt ns. hukkaan – kuvat on ihan jees, mutta ei sen enempää. Joten ajateltiin, että siihen muutama satanen lisää ei tunnu tässä konkurssissa missään, ja saadaan oikeasti oman tyylinen ja hyvä kuvaaja. Me otetaan siis alustavasti 8-9h paketti, joka sisältää kuvauksen siunauksesta iltaan saakka. Kuvia tulee käsiteltyinä noin 700 kappaletta. (Jotka muuten tulee vieraille nähtäväksi ja ladattaviksi Markun sivujen kautta nettigalleriaan 6 kk ajaksi häiden jälkeen. Tämän takia arveltiin, että kutsun infossa toivotaan, että vieraat jättäisi omat kamerat kotiin. Kun selailin eri kuvaajien portfolioita, oli useassa kuvassa taustalla sukulaiset kameroiden kanssa, ja tämä ainakin omasta mielestäni näyttää muuten tyylikkäässä kuvassa aika tyhmältä. Ja Markonkin mielestä tämä on fiksu toivomus ihan jo hänenkin työtä helpottaakseen, ettei siellä ole ne kymmenet salamat vilkkumassa ja mahdollisesti jopa pilaamassa hänen ottamia kuvia.  🙂 Suosittelen siis harkitsemaan tätä jos tulossa ammattilaiskuvaaja kuvaamaan. )

Paketti (sis. matkakulut Hamina-Joensuu-Hamina) maksaa 1090e. Tässäkin oli ei-sesonkiajasta apua, sesonkiaikana matkakulut menisi normaalin taksan mukaan ja ois olleet noin kolme kertaa enemmän, nyt niiden osuus taisi olla reilu 100 euroa. Jos kuvaajan olisi etsinyt vain Joensuun tai P-Karjalan alueelta ja säästänyt niin matkakulut ois tarjonta ollut melko suppeaa. Tai ainakaan se oman tyylinen kuvaaja ei välttämättä olisi löytynyt.

Aamupäivän valmistelut meikkaajalla ja kampaajalla on luvannut siskoni kuvata, joka on myös yksi kaasoista. Ei vielä olla varmoja, otetaanko potretti-/miljöökuvat ennen vai jälkeen siunauksen. Jos otamme miljöö-/potrettikuvat ennen siunausta, niin sitten Marko kuvaa myös first look -kuvauksen. Juho erityisesti haluais, että nähdään vasta alttarilla. Ja olisihan se itsestäkin kivempi niin. Toisaalta first look ennen siunausta/vihkimistä säästäisi vieraat odottelulta. Mutta first lookinhan voi ottaa kenen kanssa vain: isän, äidin, isovanhemman, koiran. 🙂 Eli molemmat voi siis saada. 😉 Alla muutama first look -kuva.

Photo by Louisville Wedding Photographer David Blair
Photo by Louisville Wedding Photographer David Blair
Jagger Photography
Jagger Photography
Robert & Kathleen Photographers
Robert & Kathleen Photographers

Iihana tämä viimeinen isä-tytär -kuva! ❤

Vaikka kuvaajan  suhteen oltiin melko ajoissa, niin seuraava viikonloppu meidän jälkeen oli Markolla jo varattuna, niin ei tässä liian aikaisessa kyllä siltikään olla. Seuraavaksi listalta isona hankintana pitäisi saada hoidettua livemusiikki, mutta sekin on jo hoidossa. Ja ehdinhän tosiaan innostua tällä viikolla videokuvauksesta. Niin moni morsian on harmitellut, ettei pääse näkemään vihkimistä, häätanssia jne ”vieraiden silmin” vaan se hääpäivä on mennyt itsellä melko sumussa. Harmi vaan, että se olisi sitten toisen tonnin jos ammattilaisvideokuvaajan hankkii. Ajattelin jos siinä videokuvauksessa tyytyisi sitten ”ihan kivaan” ja kysyisi paikallisesta oppilaitoksesta audivisuaalisen alan opiskelijaa kuvaamaan. Ainakin oppilaitos mainostaa sivuillaan tarjoavansa videokuvasta, musiikkivideokuvausta, monikamerakuvausta jne, joten hyvinkin sieltä voisi löytyä apu tähän hätään! 🙂 Kiinnostuneille aiheesta lisää  ja varmasti itsekin kerron myöhemmin enemmän. 🙂

Yksi kommentti artikkeliin ”Valokuvaaja – check!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s