Juhlapaikka – check!

Juhlapaikka – check!

Häiden juhlapaikaksi valikoitui nopeasti Huhmarin Louhi-kallioravintola. Se täytti kaikki vaatimukset juhlapaikalle, joten päätös niiltä osin oli helppo.

louhi-ilta_DSC3120-2-e1422873498568

 

Muutamia vaatimuksia juhlapaikalle:

 1. Talvihäät. Vaatimuksena riittävät sisätilat, koska luonnollisesti kaikki terassit ja teltat poissuljettu.
 2. Sisätilat ruokailua varten yhtenäiset. Ruokailu yhdessä tilassa, jotta puheet ja muut esitykset kuuluvat kaikkialle. Suurin osa esim. kartanoista rajautui tämän takia. Näissähän yleensä ruokailu useassa eri tilassa. Mielestäni olisi ankeaa, jos puheet ym kuuluisivat muihin huoneisiin vain äänentoiston välityksellä. Osa vieraista voisi tuntea itsensä ”kakkoskansalaisiksi”.
 3. Tilaa bändille/tanssille. Ei siis suurta pöytien siirtorumbaa kesken juhlan.
 4. Tanssimahdollisuus. Vanhoissa rakennuksissa (kartanoissa) usein kielletty tanssiminen, koska lattiat eivät kestä, joten senkin puolesta vanhat rakennukset poissuljettu.
 5. Ja viimeisenä, mutta varmaan tärkeimpänä: esteettisyys. Ei kiitos siis seurantaloille. (Vaikka tokihan näistäkin saa nätit, kun vain jaksaa panostaa, laittaa ja piilottaa. Minä en jaksa. 😀 )

Kuva ulkopuolelta. Näkymä kallion päältä järven yli.

Näkymä sisältä. Kuvassa siis ravintolasali. Lisäksi Louhessa on toinen sali, jossa tanssilattia ja tilaa bändille. Itse tykkään, että tilat ovat selkeästi erikseen, eikä esimerkiksi tanssitila ole ruokailusalin puolella.

Louhi on siis louhittu nimensä mukaisesti kallion sisään. Itse tykkään tuosta ”rouheasta” ulkomuodosta, toki koristukset sitä hieman pehmittävät. Isot ikkunat myös takaavat loistavat mahdolliselle ilotulitukselle tai tulishowlle, eipä tarvitse vieraiden palella ulkona. Louhessa on 100e tilavuokra, ja menun hinta tulee olemaan vuodelle 2016 varmaan noin 43e/hlö. Tähän ja tilavuokraan sisältyvät sitten kaikki (pl. alkoholi): siivous, servetit, kynttilät, henkilökunta, hääparin mökki jne. Alkoholi tulee menun päälle erikseen, ja se on noin 19e/hlö (sis. alkumalja, kaksi kaatoa viiniä, avec kahvin kanssa).

Louhi on siis osana Huhmarin lomakylää, jossa lomamökkejä, tanssiravintola, jne. Vieraat voivat sitten majoittua halutessaan mökkikylään häiden jälkeen, eikä tarvitse lähteä enää taksilla keskustaan. 🙂 Tosin onneksi Louhi on hieman syrjemmässä ja häiden aikaan ihan vain meidän yksityiskäytössä koko kuvassa näkyvä rakennus, ulkopuolisia ei pitäisi olla 200 metrin säteellä lainkaan. Kuten kuvasta näkyy, päättyy tie tuohon toiseen reunaan, eli ohikuikuilijoitakaan ei ole. Ja täytyy vielä tarkentaa, koska ainakin itselleni tulee tuosta ”lomakylästä” aika kauheat vibat, niin tosiaan tämä Louhi ei ole varsinaisesti sen yhteydessä. Parkkipaikka on lomakylän kauimmaisessa päässä ja siitä on pieni kävelymatka Louheen ja tämän polun varrella on himmeät lamput loistamassa. Lisäksi matkalle laitamme ulkotulia ja lyhtyjä. Joten toivottavasti tämä tekee jopa sadunomaisen tunnelman ja toivottavasti tässä vaiheessa viimeistään lomakylä-fiilis pyyhkiytyy pois kun lomakylä jää konkreettisesti taakse.

rsrg

Olen kyllä tosi tyytyväinen valintaan! 🙂 Seuraavien viikkojen aikana ois tarkoitus käydä paikan päällä katsomassa paikka ja samalla kysyä järjestelyistä ja muista kuvioista. Selkeytyypä koristelut jo hyvissä ajoin. 🙂

”I’m scared of walking out of this room and never feeling the rest of my whole life the way I feel when I’m with you.”
– Dirty Dancing

Mainokset

8 kommenttia artikkeliin ”Juhlapaikka – check!

  1. Kiitos paljon, kiva kuulla! Tällaiset kommentit saa, jos mahdollista, vielä tyytyväisemmäks valinnasta. 😀

   Tykkää

 1. No tässähän sinä olitkin jo selittänyt ne hinnat, joita kysyin omassa kommenttiboksissani. Onpa todella kohtuuhintainen paikka kaiken kaikkiaan! Ja kaunis 🙂
  Hahaha, kaiken maailman työväentalot oli meilläkin suljettu pois vaihtoehdoista 😀 vaikka suosittuja juhlapaikkoja ne taitavat olla. En kertakaikkiaan kestäisi, jos häämme olisivat jossain koulun liikuntasalin näköisessä paikassa. (Siis voi apua, miten nää mun kommentit kuulostaa välillä tosi nirpanokkaisilta ja hienostelevilta 😀 )

  Tykkää

  1. Tosiaan, meille tulee vielä alkoholi menun päälle, joten melko samoissa hinnoissa ollaan (tarkensin postaukseen asian).

   Ja kiitos! Itsekin tykkään tosi paljon 🙂 Täällä päin ei hirveästi vaihtoehtoja ole (varsinkaan talveksi), joten onneksi nyt näin hyvä paikka löytyi – ja helposti.

   Ja nirppanokkaisuudesta, kai tähän häägenreen kuuluu kaikenlainen muiden valintojen arvostelu, vaikea sitä on välttääkään jos arvioivasti miettii omia valintoja ja tekee sen perusteella omat suunnitelmat. Ja kyllähän näitä vastaavia kommentteja tulee myös toisin päin (huh huh, kuka laittaa noin paljon sormukseen/menuun/hääpukuun), joten sallittakoon se arvostelu sitten jokaiselle. 😀 Pääasia ettei kenenkään valintoja arvostele henkilökohtaisesti, vaan yleisellä tasolla. 🙂

   Tykkää

   1. Totta! Yhdet tykkää yhdestä ja toinen toisesta… Onhan se ”en IKINÄ laittais noin paljon rahaa asiaan X, ootteko hulluja” myös arvostelua, joka kohdistuu juurikin meidän tyyppisiin morsiamiin, jotka tykkää oikeasti panostaa häihin. Kun arvostelu pysyy yleisellä tasolla, niin ei kai siitä kenenkään pitäisi loukkaantua. 🙂

    Liked by 1 henkilö

 2. Hei,
  Mietimme itsekin vuodelle 2017 häitä ja katselemme tällä hetkellä varteen otettavia juhlapaikkoja. Sain sen käsityksen että tilasta pitää luopua puolen yön aikaan? Saakohan sovittua pitempää jatkoaikaa? Ymmärsin myös että tilaan ei saa tuoda ollenkaan omia juomia? Hienosti olet kertonut kuitenkin juhlapaikastanne 🙂

  Tykkää

  1. Hei! 🙂

   Parhaiten ajantasaiset tiedot selviää soittamalla suoraan Louheen myyntipäällikölle. Mutta sen tiedon perusteella mitä meidän sopimuksessa lukee, niin tilan vuokra ilman erillismaksua on klo 00 saakka, siitä lisätunnit olivat muistaakseni 100-200 euroa (olisikohan ollut mahdollista saada klo 02 saakka). Ja tosiaan kun kyseessä on ravintola, jossa A-oikeudet ei tilaan saa tuoda omia juomia, noinhan se poikkeuksetta on A-luvallisten paikkojen kanssa (eli varmaan kaikissa ravintoloissa). Toivottavasti oli apua 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s